Hamilelikte Yüzmek

hamilelik yüzme

Yapılan araştırmalar yüzmenin hem anneye, hem de bebeğe olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Yüzmek, hamilelik süresince kilo almış olsanız dahi kendinizi daha hafif hissetmenizi sağlayacağı için psikolojik olarak da sizi olumlu etkileyecektir. Yüzmeye başlamadan önce vücut hafif hareketlerle hazırlanmalı, yüzme sırasında aşırı hareket edip vücut sıcaklığının artırması engellenmelidir. Yüzmek için deniz tercih edilmeli. Eğer havuzda yüzülecekse havuzun temiz olmasına ve temizlik için kullanılan maddenin normalden fazla olmamasına dikkat etmeli. Havuz ve kaplıca suyunun fazla sıcak olmamalı.

Yüzme esnasında kol, bacak ve karın bölgesinde bulunan bütün kas grupları ve kardiovasküler kaslar çalıştırılıyor. Kalp atım hızı ve alınan oksijen miktarı arttığı için dolayısı ile bebeğe giden oksijen miktarında da artış söz konusudur. Yüzmeyi gebelikteki en uygun spor dalı haline getiren en önemli faktör ise yaralanma tehlikesinin olmamasıdır. Gerçekten de yüzme bilen bir kişinin suda kendi kendini yaralaması, düşmesi ve bir yerlere çarpması neredeyse olanaksızdır.

Yüzerken bunlara dikkat edin

Ne kadar iyi yüzme bilseniz de yüzerken yanınızda birisinin olmasına özen gösterin. Unutmayın ki, gebelerde ayak krampları çok sık olur. Böyle bir durumda panikleyebilirsiniz.
Boyunuzu aşan derinliğe gitmeyin.

Yüzerken yanınızda makarna denilen yüzmenize yardımcı materyaller alırsanız kendinizi daha güvende hissederseniz.

Denize ve havuza gitmek için güneşin yoğun olmadığı saatleri tercih edin.

Yüzerken çok fazla sıvı kaybı yaşayacağınız için yakınınızda içme suyu bulundurun.
Denize dalma, iskeleden atlama gibi eylemleri yapmayın. Denize ve havuza girdiğinizde fazla kalmayın.

Islak mayo veya bikini ile durmayın. Duş alıp sık sık değiştirin.

Yat veya tekne turu yapmanız çok uygun değildir. Rahatsızlanırsanız denizin ortasında sizin için sıkıntı olur. Teknede güneşten yeterince korunamazsınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz