Kanser Tedavisinde B17 Vitamini

kanser tedavisinde b17 vitamini kullanımı

Amigdalin olarak da bilinen B17 vitamini, yıllardır kanser için oldukça bilinmeyen bir tedavi olmuştur. Ama amigdalin hakkında gerçekten iyi olan nedir? Kanser üzerindeki etkisi nasıl açıklanır? Eleştirmenler B17 vitamini hakkında ne diyor? Ve kullanırken nelere dikkat etmelisiniz? Doktor cevaplar veriyor Uzun yıllar B17 vitamini ile çalışan Dr. med. Uwe Trinks.

Kanser Tedavisi Tarihinde B17 Vitamini

B17 vitamini, kanser tedavisinde uzun, son derece değiştirilebilir bir geçmişe bakar. Amigdalin olarak da bilinen acı madde ilk olarak 1924’te Campbell ve Haworth tarafından sentezlendi.

Kanser tedavisi ilk olarak 1845’te Rusya’da, ardından 1920’lerde Amerika Birleşik Devletleri’nde – o zamanlar hala tablet olarak kullanıldı.

1950’lerde Dr. B17 Vitamini adını veren Ernst T. Krebs. [Bugün, amigdalin’in hiç bir vitamin olmadığı varsayılmaktadır, çünkü sağlıklı insanlar için gerekli değildir, bu yüzden amigdalin’den bahsetmek daha iyidir. Not d. Kırmızı.]. Son olarak, amigdalin, Laetrile (Lätril) adı altında infüzyon için yarı sentetik bir preparat olarak patentlendi.

İlerleyen yıllarda Laetril, artan taleple kanser tedavisinde kullanıldı. 1970’lerde Laetrile’in sadece ABD’de değil Almanya’da da kanser tedavisinde kullanıldığı gerçek bir patlama yaşandı. Dr. araştırması K. Sugiura (Kanser Araştırma Merkezi Sloan Kettering Memorial Hastanesi’nden, New York) hayvan kanseri modeliyle ilgili. Amigdalin’in

  • tümör büyümesini sınırlar
  • metastazı önler
  • Ağrıyı hafifletir
  • kanseri önleyici
  • kanser hastalarının genel durumunu iyileştirebilir.

Yaklaşık aynı zamanda, doktor Dr. Hans Nieper Almanya’da Kanser için büyük ölçekte Laetrile. Dünyanın her yerinden hastalar, o zamanlar Hannover’deki dünyanın en büyük Laetrile uygulamasına akın etti. Nieper ABD’de de biliniyordu. Burada Alman Onkoloji Derneği’nin kurucu ortağı Laetrile ile kanser tedavisinde anahtar rol oynadı.

Tüm bunlara rağmen, amigdalin hakim olamadı. Toksisitesi tekrar tekrar tartışıldı, etkinliği sorgulandı. Almanya’da artık amigdalin ile genel olarak onaylanmış bir ilaç yoktur. AB’de diyet takviyesi olarak izin verilir.

Bununla birlikte, her zaman amigdalin’in anti-kanser etkileri ile ilgili çalışmalar vardır. Bir çalışma ör. amigdalin’in prostat kanseri hücrelerinin programlı hücre ölümünü (apoptoz) teşvik ettiği ve bu nedenle muhtemelen prostat kanserinde etkili olabileceği sonucuna varmıştır [Chang ve ark. 2006]. Deneyler, insan kanser hücrelerinin hücre kültürleri üzerinde gerçekleştirildi.

Ek olarak, tümör hücre çizgileriyle (örn. Cilt, sarkom, lösemi, meme kanseri) umut verici laboratuvar ve hayvan testleri vardır. Bununla birlikte, insanlarda amigdalin’in kanserdeki etkinliğini yeterince kanıtlayan güvenilir bir çalışma yoktur. 2016’daki genel bir bakışta, Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü, B17 vitamininin hayvan deneylerinde belirli bir etkiye sahip olduğunu onayladı, ancak insanlar üzerindeki etkisi kanıtlanmamıştır.

B17 Vitamini Nerede Oluşur?

Acı madde amigdalin, özellikle gül bitkileri tarafından avcıları caydırmak için kullanılan ikincil bitki maddesidir. Amygdalin, bitkilerin çekirdeklerinin acı olmasını ve böylece yırtıcılar tarafından önlenmesini sağlar.

B17 vitamini doğal olarak daha yüksek konsantrasyonlarda ortaya çıkar:

  • acı badem
  • acı kayısı çekirdekleri
  • Elma tohumları
  • Kiraz, nektarin, şeftali, erik, yabani böğürtlen vb.Gibi diğer tozların tohumları.

Bu meyvelerin çekirdeklerinde 500 mg / 100 g’dan fazla B17 vitamini konsantrasyonlarına ulaşılabilir. Acı kayısı çekirdeği% 8’e kadar özellikle yüksek bir amigdalin içeriğine ulaşır.

Buna karşılık, önemli ölçüde daha düşük miktarlarda B 17 vitamini elde edilir

  • Darı, karabuğday
  • çeşitli baklagiller (mercimek, bezelye, maş fasulyesi)
  • keten tohumu
  • Macadamia fıstığı
  • Bambu sürgünleri

B17 vitamini içeren acı kayısı çekirdekleri, persipan üretimi için endüstriyel olarak kullanılır.

Temmuz 2017’ye kadar, odunsu derilerinden kurtulmuş acı kayısı çekirdekleri ticari olarak mevcuttu ve daha sonra bademlere benziyordu. Muhtemelen, meyve kesildiğinde tohum kabukları kırılmış kayısıların bu tür çekirdeklerini biliyorsunuzdur. Karşılık gelen düzenleme yürürlüğe girdiğinden, AB’de sadece belirli bir limit hidrokiyanik asit değerini aşmayan ham çekirdekler satılabilir.

  • B17 vitamini acı kayısı çekirdeğinde bulunur.
  • Acı kayısı çekirdekleri çok fazla B17 vitamini içerir.
  • B17 vitamini, siyanojenik glikozit olarak adlandırılır. Bu başka bir şey ifade etmiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz