İlk Kez Anne Olmak

ilk kez anne olmak

İlk kez anne olmak yaşamın önemli geçişlerinden biridir.

Yaşamınızda ilişkilerinizde ve evinizde yeni düzenlemeleri ve önemli değişiklikleri gerektiren bir uyum sürecidir. Bu süreç özellikle biyolojik bir değişim de yaşayan yeni doğum yapmış anne için çok önemlidir. Eğer kendinizi anneliğe hazırladıysanız ve aile içinde size destek oluşturan güçlü bağlar varsa ilk haftalardaki uyum kolaylaşacaktır.

Doğumdan sonra annenin duygu durumundaki dalgalanmalar, kısmen hormonlardaki değişmeye kısmen de yorgunluğa, deneyimsizliğe, güvensizliğe, eşin ve yakınların desteğinin yeterli olmayışına, yalnızlığa ve bebeğin tam zamanlı isteklerine ve hizmetine bağlı olarak ortaya çıkar.

Bazı kadınlarda bu duygu dalgalanmaları azdır ve birkaç hafta içinde kaybolur. Bazı annelerde ise uzun sürebilir; kaygı ve depresyon ile başarısızlık ve bebekle başedemezlik duyguları yaratabilir. Bu durumda kendiniz gibi yeni doğum yapmış arkadaşlarınızla konuşmak sizi rahatlatacaktır.

Kendinizi ilk birkaç hafta üzgün, mutsuz ve çaresiz hissetmeniz normaldir ve çoğu yeni annede görülür. Bir şey yemek istememe, ağlamalarını durduramama, uyuyamama, bebeğe bakamayacak kadar kaygılı ve endişeli olma ise profesyonel bir yardımı gerektirir. Böyle bir yardım annenin kaybettiği kontrolünü kazanmasına ve duygularını tanımasına yardımcı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz