Evde Cilt Kremi Nasıl Yapılır?

evde güzellik kremi yapma

Yüz güzelliğini önemsemeyen kadın neredeyse yok. Ancak bu güzelliğe giden en doğal yol olan bakım ürünlerinin içerisindeki kimyasalların sizlere gereken faydaları sağlama yolunda bir engel olmadığına emin misiniz? Evde kendi kremlerinizi yaparak güzelliğe çok daha sağlıklı bir şekilde kavuşmanın hayalini kuruyorsanız doğru yerdesiniz.

Güzelliğini düşünen her kadının aklına gelen bakım ürünlerinin başında gelen cilt kremleri ne yazık ki her zaman cildinizin görmek istediğiniz ihtiyaçlarına yanıt veremeyebiliyor ya da doğallığı konusunda sizleri şüpheye düşürüyor. Elbette yarattığı maddi yük de ayrı bir sorunsal olabiliyor. Bunun yerine gücünü ve etkisini doğadan alan, en eski uygarlıkların dahi kullandığı güzellik sırlarından faydalanarak evde kendi kremlerinizi yapmaya ne dersiniz?

Nelere Dikkat Etmeli?

İçeriğinde kimyasal barındırmayan ve birkaç işlemden sonra uygulanabilen doğal bitkilerden elde edilmiş kremlerle cildinize zarar vermeden doğal bir güzellik yakalamanız mümkün. Bunun için kullanılacak malzemeleri imkanınız varsa doğadan kendiniz de toplayabilirsiniz eğer böyle bir imkana sahip değilseniz hemen her aktardan temin edebilirsiniz.

Cildiniz için doğru ürünü bulmak ne denli önemliyse cilt tipiniz için uygun yağ ve esansları kullanmak da aynı şekilde önemli. Bu nedenle kendiniz de yapacak olsanız ürünlerinizi oluşturmadan önce cilt tipinizi belirlemelisiniz.

Unutmayın ki evde hazırlayacağınız kremler koruyucu kimyasal içermeyeceğinden kullanım ömrü bitkiler ile aynı yani yaklaşık 3 gündür.

Yağlı Ciltler İçin Krem

Yağlı ciltler için önerilen doğal bitkiler arasında en çok nergis, papatya, meşe kabuğu, adaçayı, nane, ahududu, atkuyruğu, sarı kantaron ve kırlangıç otu tavsiye edilmektedir.

Malzemelerimiz;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1/2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı vazelin

Öncelikle bir tencere içine su koyun ve ısıtmaya başlayın, bu tencere içine bir başka kap daha yerleştirin ve vazelin kabını en son kabın içine yerleştirin. Bu şekilde vazelini eritmeye başlayın. Diğer malzemeleri eriyen vazeline ilave edin ve cildinizde kullanabileceğiniz bir krem kıvamı elde edince karışımı ocaktan alın. Cam bir kaba aldığınız karışımın üzerin kapatın, ılıdıktan sonra cilde uygulayın ve yarım saat bu şekilde bekleyin. Kreminizi gün içinde yalnızca bir defa uygulamaya çalışın.

Kuru Ciltler İçin Krem

Eğer kuru cilt yapısına sahipseniz ıhlamur çiçeği, şerbetçiotu, melisa, maydanoz, gül, civanperçemi ve rezeneden  yararlanabilirsiniz.

Malzemelerimiz;

  • 3 yemek kaşığı karahindiba yaprağı
  • 1 çay kaşığı bal

Karahindiba yapraklarını ılık suyla ve bal ile karıştırın. Bir süre için beklettikten sonra cildinize uygulayın. Kremi yarım saat uyguladığınız bölgede bekletmeniz, etkilerini görmeniz için yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz