14 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 14. hafta

14 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 14. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 14. Haftayı anlatmaktadır.

14 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%59Göğüslerde Ağrısı Ve Hassasiyet
Kadınların %59 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet
%67Yorgunluk
67% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi olabileceği
%44Mide Bulantısı
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 44 ‘i Mide bulantısı gibi belirti ve şikayetleri

Hamileliğin 14. Haftası Doğuma 188 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 14. Haftası, Hamileliğinizin 105. günü ve Doğuma 188 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

Hamileliğin 14. haftasında bebeğiniz yaklaşık 10 cm boyunda ve 280 gr. ağırlığındadır. Gebeliğiniz ilerledikçe bebeğiniz de hızlı bir şekilde büyüyecektir.

14 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu küçük Limon kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 8,7 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 280 gr. 

14 Haftalık Bebek Gelişimi

Hamileliğin 14. haftasında bebeğiniz hızlı bir şekilde büyümeye başlar. Bebeğin vücudu, kilosu ile orantılı olarak gelişmeye başlar. Bebeğinizin kafası da hamileliğin 14. haftası itibari ile daha orantılı bir şekil alır. Bu hafta, bebeğinizin kulakları kafatasının yan taraflarına doğru ilerleyerek, son yerlerini almaya başlar.Aynı zamanda gözler birbirine yakınlaşır. Hamileliğin 14. haftasında, bebeğinizin boynu uzamaya ve çene oluşmaya başlar. Bebeğiniz tekme atarak ya da hareket ederek refleks yetisini kazanmaya başlar.

Bebeğiniz artık ihtiyacı olan tüm besinleri plasentadan alır. Bu da demektir ki, yediğiniz ve içtiğiniz her şey plasentadan geçer ve bebeğinize ulaşır. Hamileliğiniz ilerledikçe sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Bebeğinizi zararları maddelerden korumanın bir diğer yolu pastörize edilmemiş yumuşak peynir ve çiğ etten kaçınmaktır. Bu ürünler, listeriya olarak adlandırılan ve bebeğiniz için ölümcül derecede tehlikeli olabilen bir tür bakteri içerebilir. Karpaçyo ve sushi gibi pişmemiş yiyeceklerden de kaçınmalısınız. Bu yiyecekler yemek zehirlenmesine sebep olabilir ya da içeriğinde parazit barındırabilir.

Evde hayvan bakan annelerin kedi kumlarını gebelik boyunca değiştirmeleri önerilmez. Kedi kumundan toksoplazmoz olarak bilinen bir hastalığa maruz kalmak söz konusu olabilir. Eğer etrafınızda kumu değiştirebilecek başka biri yoksa, kumu değiştirirken koruyucu eldiven kullanın ve maske takın. Ardından ellerinizi güzelce yıkayın. Uzun bir süredir kedinize bakıyorsanız vücudunuz muhtemelen bu hastalığa bağışıklık kazanmıştır. Böyle bir durum, öncesinde bağışıklık kazanmamış bir bünye kadar tehlike yaratmayabilir.

14 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Hamileliğin 14. haftasında artık yavaş yavaş bir hamile gibi görünmeye başlıyor olacaksınız. Kabızlık gibi diğer gebelik semptomlarını bu hafta hissediyor olabilirsiniz. Bol sıvı ve lifli besinler tüketmeyi unutmayın. Sindirimi sadece gebelik etkilemez. Aldığınız prenatal vitaminlerin içeriğindeki demir de kabızlığı etkiler. Ancak gebelikte demirin önemli bir besin maddesi olduğunu unutmamanız gerekir…

14 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Gittikçe büyüyen karnınızın yanı sıra kendinizi daha fazla aç hissediyor olabilirsiniz. Gebelikte günlük kalori ihtiyacınızın 300 kalori kadar arttığını göz önünde bulundurduğunuz sürece, rahatça beslenebilirsiniz. Kendinizi bu hafta enerjik hissediyor olabilirsiniz. Yenilenen enerjinizin tadını çıkarın ve yapabiliyorsanız, günlük yürüyüşlere çıkın. Doktorunuzun uygunluğunu aldıktan sonra hafif egzersizler yapabilirsiniz. Gebelikte vücudunuz relaksin hormonu salgılayarak, eklem ve bağların daha esnek olmasını sağlayacaktır. Egzersizleri hafif bir şekilde yapmayı unutmayın ve ısınma ve soğuma hareketleri için zaman ayırın. Dakikada ortalama 140 kalp atışının dengelenmesi önemlidir. Bu kalp seviyesi aynı zamanda aşırı derece yorulmanızı önleyecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz