19 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 19. hafta

19 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 19. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 19. Haftayı anlatmaktadır.

19 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%52Sırt Ağrısı
Kadınların %52 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%55Yorgunluk
55% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%47Baş Ağrısı
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 47 ‘nde Baş Ağrısı gibi şikayetler

Hamileliğin 19. Haftası Doğuma 157 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 19. Haftası, Hamileliğinizin 130. günü ve Doğuma 157 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

19 haftalık hamilelik ‘te bebeğiniz büyük oranda gelişmiş ve artık yaklaşık 18 cm. boyunda ve 200 gr. ağırlığındadır. Gebeliğin 19. haftasından doğum tarihine kadar bebeğiniz bu boyutların yaklaşık 15 katı boyutlarda olacaktır! Bu inanılmaz bir büyüme hızı değil midir ?

19 Haftalık Bebek Tahmini boyutu elma kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 18 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 200 gr. 

19 Haftalık Bebek Gelişimi

Gebeliğin 19. haftasında bebeğin gelişimi büyük bir hızda ilerler. Bu haftada, bebeğiniz mekonyum olarak adlandırılan ilk bağırsak hareketini üretmeye başlar. Birçok bebek ilk bağırsak hareketlenmesini doğumdan sonraki birkaç gün içinde gerçekleştirir. Mekonyum normal bir durum olsa bile, bebek rahimdeyken gerçekleşirse, tehlikeli olabilir. Doktorlar doğum sırasında, amniyon sıvısının mavimsi, yeşilimsi ya da siyahımsı renklerde olması durumunda bu durumu teşhis edebilirler. Bu da, bebeğin bir tür stres altında olduğunun işareti olabilir. Böyle bir durumda doktorunuz, bebeğinizin mekonyum emmesini ya da solumasını önleyebilir. Birçok doktor bebeğinizin ilk solunumunda mekonyum yutmasını önlemek için DeLee emme aleti kullanacaktır.

Gebelikte mekonyum geçişini önlemek mümkün değildir ancak birçok bebek bu durumu yaşamaz, dolayısıyla içinizi rahat tutun. Ayrıca, böyle bir durum yaşandığı takdirde, doktorunuzun bebeğiniz için en doğru olanı yapacağını unutmayın. Hamileliğin 19. haftasında bebeğiniz beyaz ve yapışkanımsı bir madde olan verniks üretimine başlayacaktır.   Verniks, bebeğinizin tüm vücudunu kaplayarak, ufaklığın cildini koruyacak ve rahimdeyken cildinin yumuşak kalmasını sağlayacaktır. Gebeliğin 19. haftasında bebeğinizin beyni de hızlı bir şekilde gelişir. Bu dönemde doğumdan sonra bebeğinizin duymasını, görmesini, dokunmasını, tat almasını ve koklamasını sağlayan alanlar beyinde oluşmaya başlar. Eğer bir kız bebeği bekliyorsanız, bebeğinizin rahminde milyonlarca yumurta üremeye başlar.

19 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebelikte 19. haftasında rahminiz göbek deliğine ulaşmış ya da ulaşmak üzeredir. Bazı kadınlar özellikle bu haftada hafif kramp ya da ağrı yaşarlar. Mümkün olduğunca dinlenmeniz ve işleri ağırdan almanız gerektiğini unutmayın.

19 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Büyüyen rahmin vücudunuzdaki ağırlık merkezini değiştireceğinden, bazı kadınlar gebeliğin 19. haftasında vücutlarında zorlanma hissedebilir. Merdiven çıkarken ya da yürürken hızlı hareket etmemeye özen gösterin. Bazı gebeler, hamileliğin bu haftasında hafif baş dönmesi ya da sersemlik hissi yaşayabilirler. Bu durumu özellikle yataktan kalkarken ya da hızlı hareket ederken yaşayabilirsiniz. Pozisyon değiştirirken, ayağa kalkarken ya da yataktan kalkarken hızlı hareket etmemeye dikkat etmelisiniz. Bazı kadınlar gebeliğin bu haftasında özellikle uzanır durumdayken tansiyon düşüklüğü yaşayabilirler. Böyle bir durumu, yatış pozisyonunuzu değiştirerek önleyebilirsiniz. Genelde gebe kadınlarda kan şekeri değerleri hızlı bir şekilde düşer ve çıkar. Bu da, baş dönmesi ya da sersemlik hissi yaratabilir. Bu durumu önlemek için gün içerisinde az ve sık yiyin. Böylece kan şekeriniz dengelenecektir. Sağlıklı beslendiğinizden ve ana öğünleri atlamadığınızdan emin olun. Aksi halde sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Eğer bu basit öneriler işe yaramıyorsa doktorunuzla görüşün.  

Hamilelikte Sigaranın Bebeğe Zararı

BGebeliğin olumsuz sonuçlar doğurmasındaki en önemli sebep sigara içmektir. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek istiyorsanız, sigarayı hemen bırakmalısınız. Sigara kullanan gebelerde, prematüre doğum, düşük doğum kilosu, düşük ya da ölü doğum riski yüksektir. Sigarada 4000’den fazla zararlı kimyasal madde ve en az 60 çeşit kansere sebebiyet veren kimyasallar bulunmaktadır. Gebelikte sigara kullanırsanız, tüm bu zararlı maddeler kan dolaşımı üzerinden bebeğinize geçer. Sigaradaki kimyasal maddelerden bebeğiniz için en zararlı olanları nikotin ve karbon monoksittir. Nikotin ve karbon monoksit, bebeğinizin oksijen kaynağını azaltarak, bebeğinizin daha zor nefes almasına sebep olur. Bunun sonucunda bebeğiniz yeterli derecede gelişemez. Gebelikte sigara kullanımı prematüre doğum riskini ikiye katlar. Light sigara kullanımı bile bebeğinizin sağlığı üzerinde olumsuz sonuçlar doğurur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz