2 Aylık Bebek Gelişimi

2 ay bebek gelişimi 40. günden sonra artık ciddi değişiklikler gösterir. Bunlar içinde  sizi en çok mutlu edecek olanı, ilk ay sadece refleks olan gülümseme bu ay da bir mutluluk tepkisi olarak yüzüne yansıyacaktır.  

2. ayda bebeğin beslenmesi ve uykuları daha düzenli olmaya başlar. Ancak bu ayda artan gaz sancılarıyla birlikte ağlamalar da artacak ve tonu değişecektir. Özellikle akşam saatlerinde ağlamalar çoğalır ve bazen uzun süre bebek susmadan ağlar. Gazını çıkarmak, bulunduğu odayı değiştirmek, hava almasını sağlamak, kulağına mırıldanmak faydalı olabilir.

2. ay bebek gelişiminde sinir sistemi ve kaslar yavaş yavaş gelişmeye başlar ve nesneleri daha uzun süre elinde tutabilir. Hareketleri değişir daha hareketli bir hal alır. Boynunu tutmaya çalışır ama henüz başaramaz. Ellerini ve kollarını sürekli sallamaya başlar. Bu hareketler kaslarını geliştirmeye yardımcı olur.

Önceleri hareketsiz yatan bebek hareket etmeye başlayınca dalgınlığınıza gelmesi ve düşmesi muhtemeldir. Daha dikkatli olmalı, bebeğinizin artık yavaş yavaş da olsa hareket etmeye başladığını unutmamalısınız. Kanepe gibi yüksek bir yere asla yalnız bırakmayınız. Yanında bile olsanız bir anda bakmışınız kanepenin kenarına gelmiş düşmek üzere, belki de düşmüş bile.

Bebek küçük sayılabilecek yüksekliklerden düşerse çok panik yapmayınız, hemen hemen her bebek düşer. Bebeklerin henüz yumuşak olan yapıları çok zarar görmelerini engeller ama kafa üzerine ve sert bir şekilde düşmüşse tedbir olarak doktora başvurmanız yerinde olabilir.

Uyurken ki o tatlı pozisyonu bu ay aynı şekilde devam eder. Bu ayda bebekler sesin geldiği yeri  arayabilir, hareketli nesneye odaklanabilir. Ama sesin geldiği yönü doğru bilmesi 3. ayı bulabilir.

Görme daha netleşir. 50 cm. yi görebilir ve parlak nesnelere ve hareketli nesnelere bakmaktan hoşlanır.

Saçlarında konaklar oluşmaya başlar. Daha çok bıngıldak üzerinde yoğunlaşan konaklar iyi bir bebek bakımı ile kolayca temizlenebilir. Ama çok nazik olmanız bebek açısından önemlidir.

2 aylık bebek gelişimi dönüm noktaları

İnsanları fark eder ve insan sesinden mutlu olur

Ses duyduğunda susar ve sesi dinlemeye çalışır

Hareketleri daha bilinçlidir, reflekse bağlı el kol hareketleri azalır.

Kafasını tutmaya çalışır ama henüz erkendir.

Etrafına bakınır, odaklanır veya nesneleri takip edebilir.

Bakarken gözleri şaşı olabilir bu durumda avucunuzla gözlerini kapatıp açarsanız şaşılık düzelir.

Ses çıkarır, agulamaya başlar.

Ellerini incelemeye alır.

Memeyi fark eder ve ağzını yaklaştırırken emme hareketi yapar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz