2 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 2. hafta

2 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 2. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 2. Haftayı anlatmaktadır.

2 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler

Gebeliğinizin 2. Haftası 14 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 1. Ayında ‘sınız. 2 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 273 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız ! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlaya Bilirsiniz.

Gebe kalmadan önce kadın doğum uzmanından bir randevu alın. Böylece genetik hastalıklar, çevresel tehlikeler belirlenebilir ve sağlıklı bir gebelik için doğru hayat tarzı gibi konularda bilgi sahibi olmuş olursunuz. Her şeyden önemlisi, günlük 0.4 miligram (ya da 400 mikrogram) folik asit almaya başlamayı unutmayın. Gebe kalmadan birkaç ay önce alınmaya başlanan folik asitin spina bifida gibi nöral tüp defektlerini büyük ölçüde azalttığı gözlenmiştir.

2. Haftanın Tüyosu

Hamile Kalmadan önce kadın doğum uzmanından bir randevu alın. Böylece genetik hastalıklar, çevresel tehlikeler belirlenebilir ve sağlıklı bir gebelik için doğru hayat tarzı gibi konularda bilgi sahibi olmuş olursunuz. Her şeyden önemlisi, günlük 0.4 miligram (ya da 400 mikrogram) folik asit almaya başlamayı unutmayın. Gebe kalmadan birkaç ay önce alınmaya başlanan folik asitin spina bifida gibi nöral tüp defektlerini büyük ölçüde azalttığı gözlenmiştir.

2 Haftalık hamilelikte anne adayının yumurtalıklarında yumurta hücresi gelişimi devam etmektedir. Bu esnada endometrium adı verilen rahim zarı da kalınlaşmaya başlamıştır. Bu kalınlaşmanın amacı döllenme meydana geldikten sonra oluşacak embryonun rahim içinde rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır. Yeni gelişecek olan canlının ihtiyaçlarını karşılamak üzere vücudun bu kısmında kanlanma artar. Bu haftanın sonunda gelişen yumurta çatlayarak yumurtalıktan atılır. Yani yumurtlama meydana gelir.Bir adet döneminde kadında sadece 1 yumurta üretilir ve çatlar. Çift yumurta ikizlerinde ve üçüzlerinde farklı olarak tek bir yumurta değil birden fazla yumurta atılır. Bu yumurtaların hepsi döllenir ise çoğul gebelik olur. Eşinizin menisi (semen) ile milyonlarca sperm vaginadan ,rahim ve tüplere doğru yol alır.

2 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun

%48Göğüslerde Ağrı Ve Hassasiyet
Kadınların %48 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet
%44Yorgunluk
44% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%44Şişkinlik
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 44’i Şişkinlik, kusma gibi belirtiler

Tüpün fırçamsı en uç kısmında yakalanmış olan yumurtaya ulaşabilen yaklaşık 300 spermden 1 tanesi yumurtanın dış kısmına yapışır.Spermin baş kısmı ve yumurtadan , spermin girmesini sağlayan bazı enzimler salgılanır. Yumurtlamadan sonra döllenme olursa (genellikle tüplerin en uç kısmında olduğundan) döllenmiş yumurta yaklaşık bir hafta süren uzun bir yolculuğa başlar. Yolculuk sırasında döllenen yumurta hızla şekil ve içerik değiştirir. Eşlerin her ikisinden de gelen kromozomlar kadın yumurta hücresi içinde birleşip , hızla bölünüp çoğalarak bir hücre kümesi oluşturur.

Fertilize olan (döllenen) yumurta bölünmeye başlar.2,4,8 hücre şeklinde bölünmelere devam eden yumurta tüplerden rahminize ulaştığında 32 hücrelidir ve morula ismini alır. Yumurtlama sırasında korunmasız olarak cinsel ilişkide bulunmuşsanız gebe kalabilirsiniz. Bu dönemde henüz adet gecikmesi olmamıştır. Eşinizin X kromozomu taşıyan spermi yumurta hücrenizi döllerse çocuğunuz,Y kromozomlu sperm döllerse erkek olacaktır. Yani genetik seks (cinsiyet) döllenme sırasında belirlenir ve bebeğin cinsiyetini erkeğin spermleri belirler.

Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçirebilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz