26 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 26. hafta

26 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 26. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır.

26 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%62Sırt Ağrısı
Kadınların %62 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%50Yorgunluk
50% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%42Asit Reflü
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 42 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler

Hamileliğin 26. Haftası Doğuma 104 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 26. Haftası, 26 Haftalık Hamilelik Kaç ay Yapar? 6 ay, 2 hafta eder, Hamileliğinizin 179. günü ve Doğuma 104 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

26 haftalık hamilelik, haftasında bebeğinizin ağırlığı yaklaşık 770 gr.dır. Bebeğinizin başından poposuna kadar olan alan yaklaşık 24 cm, bu da totalde kabaca 35. uzunluğa denk gelir!. Bazı bebekler 2,7 kg.’da doğarken, bazıları yaklaşık 4,5 kg.’da doğar. Birçok bebeğin doğum kilosu ortalama 3 – 3,6kg. arasıdır.  

26 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Büyük Brokoli kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 35 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 770 gr. 

26 Haftalık Bebek Gelişimi

Gebeliğiniz hafta hafta ilerledikçe bebeğiniz onu doğumda koruyacak olan yağ tabakaları oluşturmaya başlar. Gebeliğin bu haftasında bebeğinizin kalbi daha fazla gelişir. Bazı kadınlar stesteskop üzerinden bebeklerinin kalp atışlarını duyabilir. Eğer duymuyorsanız da paniklemeyin, bazen doğum gerçekleşene kadar bebeğin kalp atışlarını duymak mümkün değildir!

Gebeliğin 26. haftasında bebeğinizin kulak içlerinde nöral yollar oluşmaya başlar. Bu da, gebelik süresince bebeğinizin bazı seslere tepki vermesi ile sonuçlanır. Bebeğinizin yüksek seslerde irktiğini ya da sıçradığını hissetmeye başlıyor olabilirsiniz. Bu çok normal bir durumdur. Bebeğiniz artık sizin ve partnerinizin de sesini tanımaya başlayacak. Gebeliğin 26. haftasında bebeğiniz nefes alma pratiğine ve amniyon sıvısını yutmaya devam edecektir. Erkek bebeklerinin çoğunda bu haftada hızlı bir gelişim yaşanır. Testisleri skrotum bölgesine doğru alçalır. Genelde bu süreç iki üç günde tamamlanır.

26 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebeliğin 26. haftasında rahminiz gelişmeye devam eder. Birçok kadın gebeliğin bu haftasına kadar yaklaşık 6 – 11 kg. kadar kilo alır. Gebeliğin bu haftasında kilo alımınızda sıvı tutulumu sebebiyle büyük oranda dalgalanmalar olacağını unutmayın. Bu yüzden bu hafta çok sık kilonuzu ölçerek canınızı yok yere sıkmayın.

26 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Hamileliğiniz hafta hafta ilerlerken, gebeliğin verdiği rahatsızlık hissi biraz daha artacaktır. Bu dönemde gebelerin yaşadığı yaygın semptomlar arasında sırt ağrısı ve bacak krampları vardır. Bu rahatsızlıkların bazılarını rutin olarak kaslarınızı esneterek ve besleyici yiyecekler tüketerek azaltabilirsiniz. Her hafta vücudunuzdaki hormonlar yükselir, değişir ve uyarılır. Gebeliğin bu döneminde yaşanan hormonel değişiklikler rutin egzersizlere karşı vücudunuzun farklı tepki vermesi ile sonuçlanabilir. Hamileliğin 26. haftası sonrasında vücudunuzun yara berelere daha fazla meyilli olacağını unutmayın. 3. trimester dönemine yaklaşırken bazı kadınlar daha fazla baş ağrısı yaşar. Neyse ki baş ağrısını giderebilecek Tylenol kullanımı ihtiyacınız olan tek şeydir.

Baş ağrılarınız daha sık ve daha şiddetli oluşmaya başladıysa, doktorunuza danışmalısınız. Kendisi size farklı bir tedavi yöntemi önerebilir. Gebeliğin bu döneminde, rahminiz ya da bebeğinizin ayaklarının kaburgaya karşı baskı yapması sebebi ile bazı kadınlarda kaburga ağrısı yaşanır. Bebeğiniz hareket ederken kaburga altında keskin ağrılar hissetmeniz çok normaldir. Bu ağrıları rahatlatmak için pozisyonunuzu değiştirebilirsiniz. Gebeliğin 24. haftası sonrasında tansiyonunun artması yaygın görülen bir durum değildir.

Böyle bir durumda doktorunuzla görüşmelisiniz. Kendisi tansiyonunuzun normale dönmesi ve tekrar ani artışlar yaşanmaması için gereken müdahaleyi yapacaktır. Yüksek tansiyon ağrı, terleme, bulanık ya da karıncalı görme gibi diğer semptomlarla birlikte yaşanırsa preeklampsinin gelişme riski yüksektir. Birçok kadında bu durum üçüncü trimester dönemine kadar gelişmez fakat uyarıcı belirtilere karşı öncesinde önlem almak önemlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz