27 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 27. hafta

27 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 27. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 27. Haftayı anlatmaktadır.

27 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%62Sırt Ağrısı
Kadınların %62 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%57Yorgunluk
57 % deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%37Asit Reflü
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 37 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler

Hamileliğin 27. Haftası Doğuma 97 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 27. Haftası, 27 Haftalık Hamilelik Kaç ay Yapar? 6 ay, 3 hafta eder, Hamileliğinizin 186. günü ve Doğuma 97 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

27 haftalık hamilelik, haftasında bebeğiniz yaklaşık 860 gr. ağırlığında ve 36 cm. boyundadır. Bebeğiniz artık oluşumunu mükemmel bir şekilde tamamlamış ve gebeliğiniz hafta hafta ilerlerken gelişimini devam ettirecektir. Bazı bebekler 2,7 kg.’da doğarken, bazıları yaklaşık 4,5 kg.’da doğar. Birçok bebeğin doğum kilosu ortalama 3 – 3,6kg. arasıdır.  

27 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Kavun kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 36 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 860 gr. 

27 haftalık gebelik, haftasında bebeğiniz kilo alacak ve büyümeye devam edecektir. Bebeğinizin göz kapakları gebeliğin 27 – 28. haftalarına kadar kaynaşmış durumda olacaktır. Bu haftalardan sonra, retinanın gelişmeye başlaması ile birlikte bebeğinizin göz kapakları açılacaktır. Böylece bebeğiniz bilgi iletmeye ve dışarıdan ışık almaya başlayacaktır. Doğumdan sonraki birkaç hafta boyunca bebeğinizin görüntüsü istikrar sağlayamayacak olsa da, belli boyutları ve şekilleri anlamaya başlayacaktır. 

27 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebeliğin 27. haftasında rahminiz genişlemeye ve büyümeye devam eder. Bu dönemde rahminizin boyu ortalama 26-28 cm. arasındadır.   Gebeliğin bu haftasında kilo alımınızda sıvı tutulumu sebebiyle büyük oranda dalgalanmalar olacağını unutmayın. Bu yüzden bu hafta çok sık kilonuzu ölçerek canınızı yok yere sıkmayın.

27 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

İkinci trimester döneminde yaşadığınız enerji düşüklüğünü gebeliğin 27. haftasında da yaşamaya devam edebilirsiniz. Bebeğiniz gelişip büyümeye devam ederken vücudunuz ekstra enerji kullanacaktır. Rahminizin büyümesi ile kan dolaşım sisteminizde artış yaşanmaya devam edecektir. Bu da yorgunluğa sebep olur. Bu dönemde gün içerisinde bir iki kez şekerleme yapmanız kendinizi dinlenmiş hissetmenizi sağlar.

15 dakikalık dinlenme bile kendinizi tekrar enerji dolu hissetmenize yeterli olabilir. Gebeliğin 27. haftasında birçok kadın Braxton Hicks kasılmalarını yaşamaya başlar. Bu kasılmalar vücudunuzu doğuma hazırlayan doğum öncesi kasılmalardır. Genelde düzensiz aralıklarla yaşanır, bazen rahatsız edicidir fakat çoğunlukla şiddetli değildir. 

Gebeliğin 27. haftası işvereniniz ile doğum izni hakkında konuşmanız için iyi bir dönemdir. Doğum izninin bir çalışan olarak yasal hakkınız olduğunu düşünmeyin. Kimlerin doğum izni alabileceği, kimlerin alamayacağı ile ilgili katı uygulamalar ve kurallar vardır. Ancak birçok işveren doğum izni için uygunluk vermektedir. Doğum izni boyunca işlerinizi yürütecek kişileri belirleme konusunda da işvereninizle görüşmelisiniz. Çalışan olarak sizin de yasal haklarınız vardır. Bunları bilmek önemlidir. Birçok firma doğumdan sonra genelde 6 – 8 hafta doğum izni vermektedir.

Doğum izniniz süresince maaşınızı almaya devam edeceksiniz. Ancak bazı firmalar da doğum izninde maaş vermeyi kabul etmez. Bazen de belli katı kurallarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Örneğin, bazı yerlerde doğum iznini kullanmadan önce belli bir sürede çalışmış olmanız gerekir. Alternatiflerinizi öğrenmek için İnsan Kaynakları temsilciniz ve müdürünüzle görüşmelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz