28 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 28. hafta

28 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 28. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 28. Haftayı anlatmaktadır.

28 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%60Sırt Ağrısı
Kadınların %60 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%58Yorgunluk
58% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%39Asit Reflü
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 39 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler

Hamileliğin 28. Haftası Doğuma 90 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 28. Haftası, 28 Haftalık Hamilelik Kaç ay Yapar? 6 ay, 3 hafta eder, Hamileliğinizin 193. günü ve Doğuma 90 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

28 haftalık hamilelik, haftasının sonlarına doğru bebeğiniz yaklaşık 990 gr. ağırlığında ve 38 cm. boyundadır.. Bazı bebekler 2,7 kg.’da doğarken, bazıları yaklaşık 4,5 kg.’da doğar. Birçok bebeğin doğum kilosu ortalama 3 – 3,6kg. arasıdır.  

28 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Büyük Patlıcan kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 38 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 990 gr. 

28 Haftalık Bebek Gelişimi

26 haftalık gebelik, bu noktaya kadar bebeğinizin beyni yumuşak bir yüzeye benziyordu. Ancak gebeliğin 28. haftasında bebeğinizin beyni gelişmeye, beyninde ince kanallar oluşmaya başlar. Bazı bebeklerin saçları uzayacaktır ancak birçok bebek doğumdan sonraki birkaç haftaya kadar nerdeyse saçsız olur. Saçlı doğan bebeklerin saçları doğumdan kısa bir süre sonra dökülecek ve hatta saç rengi değişecektir! Gebeliğin 28. haftasında bebeğinizin kirpikleri oluşmaya başlar. 

28 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

  Gebeliğin 28. haftasında rahminiz genişlemeye ve büyümeye devam eder. Gebeliğin bu haftasında rahminiz yaklaşık 28 cm. boyundadır. Artık kilo alımınızın yavaşladığını ve daha sabit bir kiloda olduğunuzu fark ediyor olacaksınız. Birçok kadın üçüncü trimester dönemine yaklaşırken haftada yaklaşık 450 gr. alır. 

28 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Bir hafta içinde üçüncü trimester dönemine giriyor olacaksınız! Gebeliğin 28. haftasında birçok kadın, hamileliğin başlarında Rh-negatif sonuç aldılarsa, RhıGam iğnesi yaptıracaktır. Bu aşı ile vücudunuzun gebelikte bebeğin kanı ile duyarlaşmasını önleyecektir. Doğuma kadar bir iğne sizi korumaya yeter. Birçok bebekte gebeliğin 28. haftasına ulaşana kadar yüzde 3’den daha az vücut yağı vardır. Buna rağmen şuana kadar muhtemelen 10 kg. kadar almış olacaksınız.

Bazı kadınlar daha az, bazıları ise daha fazla kilo alır. Gebelikte aldığınız kiloların bebeğinizi koruduğunu, onu rahat ettirdiğini ve hatta beslediğini unutmayın. Gebeliğin 28. haftasında iyi bir masaja ihtiyaç duyabilirsiniz. Masaj sırt ağrıları ve bacak kramplarını rahatlatabilir. Bazı kadınlarda ise hafif şişkinlikler ve kaşınma belirir. Bu semptomlar da mesajla rahatlatılabilir. 

Gebeliğin 28. haftasında birçok kadın doktorlarını daha sık görmeye başlarlar. Artık muhtemelen gebeliğin 36. haftasına kadar her iki haftada bir olacak şekilde randevu ayarlıyorsunuzdur. 36. haftadan sonra doktorunuzu doğuma kadar her hafta görüyor olacaksınız. Bu süre zarfında doktorunuz erken doğum belirtisi olup olmadığını yakından takip edecektir. Öncesinde baby shower organize etmediyseniz, bunu planlamanın artık tam zamanı! Tüm sevdiklerinizi ve arkadaşlarınızı bu organizasyona davet edebilirsiniz. Birçok kadın özellikle gebeliğin son haftalarında sıkıntılı bir dönem yaşarlar.

O yüzden bu eğlenceyi fazlasıyla hak ediyorsunuz! Bebeğiniz için bebek malzemeleri almaya başlayabilirsiniz. Elinizin altında yeterli derecede bebek bezi, ıslak mendil, bebek tulumu olduğundan emin olun. Bazı kadınlar bebek malzemelerini doğumdan sonra almayı tercih eder. Böyle bir durumda arkadaşlarınız ya da akrabalarınız doğum sonrasında yardıma ihtiyaç duyup duymadığınızı sorarlarsa, onlardan bebek malzemelerini yerleştirmelerini, bebek odasını hazırlamalarını isteyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz