29 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 29. hafta

29 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 29. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 29. Haftayı anlatmaktadır.

29 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%64Sırt Ağrısı
Kadınların %64 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%56Yorgunluk
56% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%40Asit Reflü
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 40 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler

Hamileliğin 29. Haftası Doğuma 83 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 29. Haftası, 29 Haftalık Hamilelik Kaç ay Yapar? 7 ay, 1 haftası, Hamileliğinizin 200. günü ve Doğuma 83 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

29 haftalık hamilelik, haftasında bebeğiniz yaklaşık 1 kilo civarında ve 38 cm.den büyüktür. Bazı bebekler 2,7 kg.’da doğarken, bazıları yaklaşık 4,5 kg.’da doğar. Birçok bebeğin doğum kilosu ortalama 3 – 3,6kg. arasıdır.  

29 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Büyük Patlıcan kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 38 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 1 kg. civarı 

29 haftalık gebelik, haftasında bebeğiniz artık üçüncü trimester dönemine ulaşmış oluyor. Tebrikler ! Doğumdan önce son gelişim dönemine adım attınız bile! Gebeliğin 29. haftası sonrasında yeni semptomlar yaşıyor olacaksınız. Bunların arasında hızlı kilo artışı da olacak. Gebeliğin 29. haftasında bebeğinizin kasları, akciğerleri gibi gelişip olgunlaşacak.   Bebeğinizin beyni de gelişip olgunlaşmaya ve her yeni gün milyarlarca nöron üretmeye başlayacaktır. İşte bu yüzden her zamankinden çok daha sağlıklı beslenmeniz büyük önem taşır. Gebeliğin bu haftası itibari ile bebeğiniz sizden çok fazla besin alacak ve doğum gerçekleşene kadar hızlı bir şekilde kilo alacaktır.  

29 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebeliğin 29. haftasında rahminiz genişlemeye ve büyümeye devam eder. Gebeliğin bu haftasında rahminiz yaklaşık 28 cm. boyundadır. Artık kilo alımınızın yavaşladığını ve daha sabit bir kiloda olduğunuzu fark ediyor olacaksınız. Birçok kadın üçüncü trimester dönemine yaklaşırken haftada yaklaşık 450 gr. alır. Gebeliğin 29. haftasında rahminiz genişlemeye devam eder. Bu döneme kadar gebelik boyunca yaklaşık 11 kg. almış olabilirsiniz. Tebrikler, artık tamamen bir gebe gibi görünüyorsunuz!

29 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Bu dönem hem sizin, hem bebeğiniz için büyük önem taşıyor. Üçüncü trimester döneminde artık doğum hakkında düşünmeye başlıyor olabilirsiniz. Henüz başlamadıysanız, artık bebek odasını da hazırlamaya başlayabilirsiniz. Gebeliğin 29. haftasında birçok kadında mide yanması görülür. Bu, büyüyen karnınızın midenize baskı yapması sonucunda oluşur. Gebeliğiniz hafta hafta ilerlerken bebeğinizin hareketlerine dikkat etmeyi unutmayın. Artık bebeğinizin ne zaman uyuduğunu, ne zaman uyanık olduğunu fark etmeye başlıyor olabilirsiniz.

Herhangi bir şekilde bebek hareketlerinde bir anormallik ya da hareketlerde seyrelme fark ederseniz, doktorunuzla irtibata geçin.. Gün içerisinde az ama sık beslenmeyi unutmayın. Bu, mide yanmanızı rahatlatacaktır. Fakat beslenme esnasında bebeğinizin gelişimi için gerekli olan besin maddelerini tükettiğinizden emin olmalısınız. Üçüncü trimester döneminde aynı zamanda bol su içmelisiniz. Kendinizi çok daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.

Bol su içmek kabızlığı ve sıvı tutulumunu önler. İnanılanın aksine su sıvı tutumuna sebep olmaz ancak sadece vücudun sıvıyı atmasına yardımcı olur. Gebeliğinizin geri kalan döneminden de keyif almayı unutmayın. Çok kısa bir süre sonra doğumunuz gerçekleşecek. Size son birkaç hafta uzun görünse de, geriye dönüp baktığınızda o birkaç haftanın ne kadar çabuk geçtiğini göreceksiniz. Doğum gerçekleşene kadar kendinizi aynı zamanda şımartmalısınız. Örneğin gebeler için özel bir masaj yaptırabilirsiniz.

Pedikür de yaptırabilirsiniz. Böylece doğuma kadar tırnaklarınız güzel görünecektir. Kendinize yapacağınız bu ufak jestleri bebek doğduktan sonra yapmanız zorlaşabilir. O yüzden doğum gerçekleşene kadar bu anların tadını çıkarın. Birçok deneyimli aile gebeliğin son trimester döneminde eşinizle vakit geçirilmesini önerir. Bir bebek sahibi olmak herşeyi değiştirir. Genelde hayatı daha karmaşık yapabilir (ve daha muhteşem).

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz