3 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 3. hafta

3 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 3. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 3. Haftayı anlatmaktadır.

3 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler

Gebeliğinizin 3. Haftası 21 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 1. Ayında ‘sınız. 3 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 266 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız ! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlaya Bilirsiniz.

3. Haftanın Tüyosu

Hamile olup olmadığınızı merak mı ediyorsunuz ? O zaman bir gebelik testi alın. Gebelik testleri, neredeyse idrar veya kan testleri kadar güvenilirdir. Üstelik sonucu hemen alırsınız. Testi yaparken kullanacağınız malzemelerin temiz olduğuna dikkat edin.

 3 Haftalık Bebeğin Tahmini boyutu 1 Haşhaş Tohumu Tanesi Kadardır Bebeğin Tahmini Boyu0,03 mm.Bebeğin Tahmini Ağırlığı0,06 gr.‘dan daha küçük bir boyuttadır. Fakat Hamilelik devam ettikçe, Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde kilo almaya başlayacaktır.

3 Haftalık Hamilelik ‘te, bebeğiniz çıplak gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Aslında 3. haftalıkta bebek, dikkate değer bir şekilde büyüyen bir hücre topu gibidir. Haftalar ilerledikçe bu narin hücre topunun yavaş yavaş insan şeklini almaya başladığını, kafatasının azar azar büyümeye, küçük elleri ve bacaklarının ise belirmeye başladığını göreceksiniz. 3. haftada ikiziniz olup olmayacağını merak etmeye başlıyor olabilirsiniz. İkiz gebelik, yumurtalığın birden fazla yumurta salması ya da yumurtanın rahimde ikiye bölünmesi ile gerçekleşir. Son yıllarda daha fazla kadın ikiz gebelik yaşamakta. Bu trendin asıl sebebi, doğurganlık tedavisindeki artış ve çoğul gebelik yaşama ihtimalinizin arttığı geç yaşta yaşanan hamileliklerdir.

3 Haftalık Bebek Gelişimi

Hamileliğin 3. haftasında başarılı bir şekilde gebekalıp kalmadığınızı bilmiyor olabilirsiniz. O tarihe kadar yapılan gebelik testinin pozitif çıkması muhtemel değildir. Buna rağmen, bebeğiniz hızlıca gelişiyor olacaktır. Bebeğinizi oluşturacak o küçük hücre topu baş döndürücü bir şekilde kendi içinde büyüyecek ve hücre topu, hamileliğiniz ilerledikçe, bebeğiniz 2 ila 4 kg (çoğunlukla) boyutuna gelene kadar gelişecektir. Artık bebeğiniz sizin ve partnerinizin kromozomlarından oluşuyor. Her biriniz 23 kromozom ile bebeğinizi yaratmış olacaksınız.

3 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

3 haftada, artık yavaş yavaş vücudunuzdaki bazı değişimler ile ilgili endişe duymaya başlıyor olabilirsiniz. Çoğu kadın adetleri gecikene kadar (genelde bu süre 4 haftadır.) hamileliğin fiziksel belirtilerini hissetmezler. Bazen ovülasyonda ya da hamilelikte/döllenmede ara kanamalar/lekelenmeler olabilir. Bu tamamen normaldir ve başarılı bir hamileliğin / döllenmeninbelirtisi olabilir. Eğer hamile kalmaya çalışıyorsanız, vücudunuza iyi bakmaya başlamanın tam sırası. Eğer hala başlamadıysanız, prenatal takviyesi almalısınız.

Bebeğinizin sağlığı ve iyiliği için alkol, illegal ilaçlar ve sigaradan uzak durmalısınız. Sağlıklı beslenmeye başlamalı ve düzenli egzersizlere devam etmelisiniz. Eğer bu zamana kadar egzersiz yapmadıysanız, hamilelikte sağlıklı ve güvenilir egzersize başlayabilirsiniz. Sağlıklıaktiviteler konusunda (yürüyüş gibi) doktorunuzla görüşün. Hamilelikte egzersiz yapmak hem bebek, hem anne için çok sağlıklıdır. Bu hatta doğum anını kısaltabilir ve daha hızlı iyileşmenizi sağlayabilir!

3 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun

%51Göğüslerde Ağrı Ve Hassasiyet
Kadınların %48 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet
%51Yorgunluk
51% deneyimi kadınların yorgunluk belirtis
%46Kramp
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 46’i kramp gibi belirtiler

3 haftalık hamilelik nasıl anlaşılır, 3 haftalık hamilelikte kanam, 3 haftalık gebelik belirtileri, 3 haftalık gebelik nasıl anlaşılır, 3 haftalık gebelik belli olurmu, 3 haftalık gebelik ultrasonda belli olurmu, 3 haftalık gebelik görüntüsü, 3 haftalık gebelik görüntüleri, 3 haftalık gebelik belirtisi, 3 haftalık gebelik belirtileri nelerdir,

3 Haftalık Anne Vücudundaki Değişiklikler

Vücudunuzda hafif şişkinliklerin olması dışında (ki bu da bir premenstrual bir belirtidir), birçok değişikliği fark etmiyor olabilirsiniz. Bu haftada kendinizi tartmaya başlayabilirsiniz, böylece hamileliğe başlamadan önce hangi kiloda olacağınızı biliyor olacaksınız. Hamileliğiniz ilerledikçe, sağlıklı bir şekilde ve doğru oranda kilo almaya dikkat etmelisiniz. Hamilelikte kilo alımı çok normaldir. Gebe kalmadan önce normal bir kiloya sahip olan kadınlar hamileliktegenellikle 12 ila 16 kg alırlar.

Hamileliğinizde egzersiz yapıyor ve sağlıklı bir şekilde besleniyorsanız, kilolarınızı çok dert etmeyin. Bazı kadınlar vücut tiplerine ve genetiklerine göre daha fazla ya da daha az kilo alabilirler. Bir sonraki 10 gün içinde hamilelik testi alarak, hamile olup olmadığınızdan emin olmalısınız. En hassas testler bile regl döneminin birkaç gün gecikmesi sonrasında yapıldığında doğru cevabı veremeyebilir.

Hamilelikte Yapılan Gebelik Testinin Doğruluğu

3 haftalık gebelikte, evde hamilelik testi yapmak için erken olabilir. Bazıları gebelik testinin %99’dan daha fazla oranda kesin sonuç verdiğini söylese de, bazıları da gebelik testinin regl döneminin ilk gün gecikmesinde yapıldığındaki gibi sonuç verdiğini söylemektedir. Yanlış reklam ile kandırılmayın. Evde yapılan gebelik testleri idrarınızdaki hCG (insan koryonik gonadotropini) oranı ile orantılı çalışmaktadır. Bu hormon, plasentadan gelen hücreler tarafından üretilir. Hamileliğiniz ilerledikçe, kan dolaşımındaki hCG oranı artmaktadır. 3 haftalık gebeliklerde, evde yapılan hamilelik testi, yeterli oranda hCG içermemesi sebebi ile yetersiz kalabilir. Regl döneminizi geçirdikten sonra 1 ya da 2 hafta beklemek en doğrusu olacaktır. Aslında gerçekten gebeyken, yanlış bir sonuç alabilirsiniz. Çok erken yaşanan düşüklerde ise yersiz umuda kapılıyor olabilirsiniz.

Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçire Bilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz