30 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 30. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 30. Haftayı anlatmaktadır.
30 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri
%59 | Sırt Ağrısı Kadınların %59 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı | %51 | Yorgunluk 51% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %31 | Asit Reflü Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 31 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler |
Hamileliğin 30. Haftası Doğuma 76 Günlük Geri Sayım
Gebeliğinizin 30. Haftası, 30 Haftalık Hamilelik Kaç ay Yapar? 7 ay, 2 haftası, Hamileliğinizin 210. günü ve Doğuma 76 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.
30 haftalık hamilelik, haftasında bebeğiniz yaklaşık 1.300 kg. ağırlığında ve 40 cm. uzunluğundadır.. Bazı bebekler 2,7 kg.’da doğarken, bazıları yaklaşık 4,5 kg.’da doğar. Birçok bebeğin doğum kilosu ortalama 3 – 3,6kg. arasıdır.
30 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Karnabahar kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 40 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 1.300 kg. civarı |
30. Haftasında bebeğiniz mucizevi gelişimine devam eder. Her geçen gün rahminiz büyüyen bebeğinizle birlikte biraz daha genişler. Artık bazı anlarda karnınızı garipsiyor olabilirsiniz. Bebeğiniz gebeliğin bu sürecinde siz her daim fark etmeseniz bile kollarını ve ayaklarını oynatıyor olacak. Birçok aile bu durumdan büyük keyif alır ve bebeğinin hangi organı ile hareket ettiğini tahmin etmeye çalışır. Bu süre zarfında bebeğinizin hareketlerini gün içerisinde belli aralıklarla saymanız gerekecektir. Hareketlerde herhangi bir anormallik ya da azalma fark ederseniz, doktorunuzla hemen irtibata geçin..
30 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Gebeliğin 30. haftasından itibaren, bebeğiniz rahminizi gittikçe daha fazla kaplarken, karnınızdaki amniyon sıvısı yavaşça azalmaya başlayacaktır. Karnınızın daha fazla şişeceğini hayal edemiyor olabilirsiniz ama hala 10 haftanız olduğunu unutmayın!
30 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Gebeliğin 30. haftasında tamamen bir hamile gibi göründüğünüzden hiç şüphe yoktur. Artık bebeğinizin projesteron üretimi de artmaktadır. Karnınız genişledikçe geceleri uyuma sıkıntısı yaşıyor olabilirsiniz. Gebelik yastığı geceleri daha rahat etmenizi sağlayacaktır, bir tane edinmeye çalışın. Tek bir yastığın sizi nasıl rahat ettirdiğini görünce şaşıracaksınız. Hatta bu yastığı doğum sonrasında da kullanabilirsiniz! Gebeliğin 30. haftasında bazı kadınlar bir yandan diğer yana pozisyon değiştirmekte zorlanırlar. Rahat ipek pijamalar giyin ve ipek çarşaf kullanın. İster inanın, ister inanmayın fakat bu geceleri daha rahat yatak pozisyonu değiştirmenizi sağlayacaktır. Eğer hala geceleri uyumada zorluk çekiyorsanız, gün içerisinde bir iki kere kestirmeye çalışın. Bazı kadınlar yarı dik pozisyonda ya da yatar koltukta daha rahat uyuduklarını belirtmiştir.
Gebeliğin 30. haftasında muhtemelen vücut dengesi sorunu yaşıyor olacaksınız. Gebeliğin son trimester döneminde belli başlı hormonlar sizi doğuma hazırlamak için eklemleri yumuşatır. Bu da vücut dengenizi değiştirebilir. Bazı kadınların ise gebelikte ayakları büyür. Endişelenmeyin, yeni rahat bir çift ayakkabı alın, yeter. Gebeliğin 30. haftasında yavaş yavaş doğum ağrısını düşünüyor olabilirsiniz. Doğum sancısı için birçok natif yöntem bulunmaktadır. Doğal doğum ağrı kesici kullanmadan gerçekleşen doğumdur.
Doğal doğumu seçerseniz de, ağrıyı hafifletecek meditasyon ve rahatlama teknikleri vardır. Birçok kadın doğal doğumu olağanüstü şiddetli fakat mükafatının ağrılara değer olduğunu düşünmekte. Doktorunuz doğumda ağrıları kısa bir süreliğine rahatlatacak analjezik ve narkotik ilaçlar verebilir. Bu ilaçların etkisi birkaç dakikadan bir saate kadar sürebilir. Doğum ağrısına karşı en iyi çözüm epidural olarak bilinir. Genelde epiduralın etkisini göstermesi 20 dakika sürer ve etkisi birkaç saati bulur.