32 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 32. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 32. Haftayı anlatmaktadır.
32 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri
%72 | Sırt Ağrısı Kadınların %72 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı | %60 | Yorgunluk 60% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %42 | Asit Reflü Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 42 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler |
Hamileliğin 32. Haftası Doğuma 62 Günlük Geri Sayım
Gebeliğinizin 32. Haftası, 32 Haftalık Hamilelik Kaç ay Yapar? 7 ay, 4 haftası, Hamileliğinizin 224. günü ve Doğuma 62 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.
32 haftalık hamilelik, haftasında bebeğiniz yaklaşık 1.700 kg. ağırlığındadır. Boyu ise ortalama 43 cm. uzunluğundadır ve gebeliğin ilerleyen haftalarında da muhtemelen aynı boyutta kalacaktır. Unutmayın ki bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.
32 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Ananas kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 43 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 1.700 kg. civarı |
32 Haftalık Bebek Gelişimi
Gebeliğin 32. haftasında bebeğiniz büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Gebeliğin bu haftasında da bebek kilo alır. Artık bebeğinizin yumuşak el ve ayak tırnakları vardır. Gebeliğiniz son haftalarında ilerlerken, bebeğinizin deri altında yağ katmanları oluşmaya başlar. Bu yağ katmanları doğum sonrasında bebeğinizin vücut ısısını korumasını sağlayacaktır. Gebeliğin 32. haftası ve sonrasında bebeğinizin kol ve bacakları yavaş yavaş kırışık görünümden sıyrılarak dolgunluk kazanmaya başlayacaktır. Bebeğiniz artık rahminizde önceki haftalara oranla daha rahat bir alanda olmayacaktır.
Karnınız büyümeye devam ettikçe siz de daha fazla zorlanabilirsiniz. Gebeliğin 32. haftasında bebeğiniz rahiminiz de hareket etmeye devam edecektir. Ancak bebeğinizin büyümesi ile birlikte rahimde daha dar alan kaldığı için bebeğin hareketleri de kısıtlanacaktır. Bu yüzden bebeğinizin şiddetli tekmelerini ya da ani hareketlenmelerini siz de fark edebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlar bu hareketleri dışarıdan keyifle izleyecektir. .
32 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Gebeliğin 32. haftasında kan hacminiz gebelik öncesine oranla %50 yüksektir. Artan kan hacmi bebeğiniz için gereklidir. Birçok gebe kadın üçüncü trimester döneminde haftada yaklaşık 450 gr. alır. Gebeliğin bu haftasında bazı kadınlar bel ve kalça bölgelerinde aniden saplanan ağrılar yaşarlar. Bunun sebebi ağırlık merkezinizin değişmesinden kaynaklıdır. Düşmemek ya da kaymamak için dikkatli olmaya özen gösterin.
Gebeliğin 32. haftasında büyüyen rahminiz sebebiyle nefes almada zorlanabilirsiniz. Gündelik hayatınıza devam ederken yorulmamaya, ani hareketlerde bulunmamaya özen gösterin. Gebeliğiniz ilerlerken hamileler için yoga ya da esneme hareketlerini yapmayı düşünebilirsiniz. Bu aktiviteler vücudunuzu doğuma hazırlayacak ve gebelik süresince daha rahat etmenizi sağlayacaktır.
32 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Gebeliğin 32. haftasında birçok kadının vücudu artık büyüktür. Eğer ikiz gebelik yaşıyorsanız, rahminizin boyu tek bir bebeğe gebe olan kadınların 40. haftasındaki boyutuna yaklaşmış olacaktır! Bebeğinizin karnınıza artık daha fazla baskı yaptığını hissediyor olabilirsiniz. Bu da gebelikte mide yanması ve hazımsızlık problemlerine yol açabilir. Gebeliğin 32. haftasında bol su içmeli ve lif içeren besinler tüketmelisiniz. Bu kabızlık ve kabızlığa bağlı hemoroid problemlerinin giderilmesine yardımcı olacaktır.
Gebeliğin bu haftasında vücudunuz kendini doğuma hazırlamaya devam eder. Kalçalarınız genişleyecek ve kas bağlarınız gerilecektir. Bu hazırlanma süreci önümüzdeki haftalarda da devam edecektir. Her kadın doğumda kendisi ve bebeği için en iyisini ister. Ancak kendinizi her türlü duruma karşı hazırlamalısınız. Birçok doğum planlandığı şekilde giderken, bazen beklenmedik durumlarla da karşılaşılabilir.
Doğuma bilgilendirilmiş bir şekilde girerseniz, doğum süreci daha az korkusuz ve daha az endişe verici geçecektir. Sezaryen doğum istiyorsanız, sizi nelerin beklediğini de bilmeniz gerekir. Gebeliğin bu haftalarında, doğal doğumu planlıyor olsanız bile sezaryenle ilgili detaylı bilgi edinmelisiniz çünkü doğum anında nelerle karşılaşabileceğinizi öncesinde bilmek mümkün değildir. Sezaryen, ameliyat odasında yapılması gereken bir operasyondur. Özellikle anne ya da bebeğin riskli olduğu durumlarda sezaryen de planlı bir doğum yöntemidir.
Diğer durumlarda ise sezaryen müdahalesi doğum esnasında ve hatta doğum başlamadan önce gerçekleşebilen acil bir durum sonucunda uygulanabilir. Amerika’da her yıl dört bebekten biri artık sezaryenle doğuyor. Peki, bu operasyonla ilgili neler bilmelisiniz? Bazı kadınlar sezaryen doğumu planlar. Bunun belli başlı faktörleri şöyledir:
- Sezaryen doğum geçmişi
- Fiziksel problemler sebebiyle doğum kanalının kapalı olması
- Uçuk ya da bebeğe zarar verebilecek diğer enfeksiyon risklerin olduğu durumlarda
- Sezaryen doğumu gerekli görecek plasental problemler
- Birinci bebeğin baş aşağıda olmadığı çoklu gebelik durumlarında
Bazen de sezaryen acil durumlar sonucunda uygulanır. Örneğin;
- Doğum ilerlemiyor ve anne ya da bebeğin hayatı risk altındaysa
- Bebek doğuma tepki vermiyorsa
- Bebek baş aşağı pozisyonda değilse ve başı aşağıya çevrilemiyor ya da doğum başarılı bir şekilde gerçekleşemiyorsa
- Plasental problemlerden dolayı vajina kanaması varsa
- Göbek bağı vajinaya geçtiyse (ki bu durum bebek için ölümcül olabilir)
Sezaryen doğumun da belli riskleri olsa da, birçok durumda sezaryeni yapmamak, sezaryenin riskinden daha fazladır. Doktorunuzla kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı hakkında konuşmayı unutmayın. Doktorunuzla beraber sizin için en doğru doğum yöntemini belirleyeceksiniz. .