37 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 37. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 37. Haftayı anlatmaktadır.
37 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri
%73 | Sırt Ağrısı Kadınların % 73 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı | %55 | Yorgunluk % 55 deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %45 | Kasılma Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 45 ‘nde Kasılma gibi şikayetler |
Hamileliğin 37. Haftası Doğuma 27 Günlük Geri Sayım
Gebeliğinizin 37. Haftası, 37 Haftalık Hamilelik Kaç aylıktır veya kaç aylık olur? 8 ay, 4 haftalık, Hamileliğinizin 259. günü ve Doğuma 27 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.
37 haftalık hamilelik haftasına ulaştığınızda bebeğiniz yaklaşık 2.850 gr. ağırlığında ve 48 cm. boyunda olabilir. Unutmayın ki ! Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.
37 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Bal Kabağı Görünümündedir. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 48 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 2.850 kg. civarı |
37 Haftalık Bebek Gelişimi
Artık mutlu olma zamanı! Bebeğiniz gelişiminin son aşamasına ulaştı, böylece siz de gebeliğin son dönemine geldiniz. Artık bebeğiniz her an dünyaya gelebilir. Birçok doktor bu haftayı sağlıklı bir doğum haftası olarak değerlendirir, bu da doğum gebeliğin 37. haftasında gelişse bile, sağlıklı bir doğum yapacağınız anlamına gelir. Bu önemli kilometre taşına rağmen bebeğiniz rahmin içinde hala büyümek ile meşgul olacaktır. Gebeliğin bu haftasında bebeğiniz kilo almaya devam eder. Bebeğiniz ne kadar rahimde kalırsa o kadar kilo alacak ve doğum sonrasında bir o kadar vücut ısısını sağlayacaktır!
37 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Gebeliğinizin bu haftasında rahim büyümesinin durduğunu fark ediyor olabilirsiniz. Telaşlanmayın, bu çok normal bir durumdur. Birçok kadının rahim boyu gebeliğin 37. haftasındaki boyu ile aynı kalır. Gebeliğin 37. haftasında, aynı gebelik döneminde olan diğer hamile kadınlarla kendinizi kıyaslayabilir, onlardan daha iri ya da daha ufak olduğunuzu düşünebilirsiniz.
37 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Gebeliğin 37. haftasına kadar yaklaşık 16 kg. almış olabilirsiniz. Gebeliğin son haftalarında bazı kadınlarda çok az kilo düşüşü gözlemlenebilir. Bu çok normal bir durumdur ve bebeğinize asla zarar vermez. Sağlıklı beslenmeye ve bol su içmeye devam edin. Artık bebeğinizle tanışmak için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Eğer henüz hastane çantanızı hazırlamadıysanız, artık hazırlamanız gerekir.
Doktorunuzla aynı zamanda doğum planı hakkında da konuşmalısınız. Doğum planı yapmayı da düşünebilirsiniz. Bu karışık bir durum değildir, aksine doğum ile ilgili tüm planlamayı yaparak içinizin rahat etmesini sağlayacaksınız. Doğum planı hakkında doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
Gebeliğin bu haftasında doktorunuz Grup B Strep testi isteyecektir. Grup B, vajina içinde ve çevresinde yaşayan bir bakteri türüdür. Sağlıklı gebelerin %35’inde bu bakteri bulunur. Bakteri herhangi bir risk taşımaz fakat gebelikte gözetilmesi gerekir. Gebelikte Grup B bakterisinin varlığı tespit edilirse, bebeğin doğum esnasında bu bakteriye maruz kalma ihtimali vardır. Bebeklerde Grup B enfeksiyonu ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir ve kan zehirlenmesi olarak bilinen bir komplikasyon ile sonuçlanabilir.
Bazı bebeklerin ise memnenjitini (bebeğin beynini saran sıvı tabaka) etkileyebilir. Grup B enfeksiyonu kapan bebeklerde genelde bu semptomlar doğumdan sonraki birkaç gün ya da hafta içinde görülür. Neyse ki bebeğinizi bu enfeksiyondan koruyabilirsiniz. Doktorunuz vajinanızdan bir kür alarak bu bakterinin varlığını tespit edecektir. Eğer Grup B bakterisi varsa, doktorunuz doğumdan önce ve doğum sırasında antibiyotik tedavisi uygulayacaktır. Bu tedavi ile bebeğinizin bakteri kapma olasılığı minimuma indirilir.