39 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 39. hafta

39 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 39. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 39. Haftayı anlatmaktadır.

39 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%77Sırt Ağrısı
Kadınların % 77 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%55Kramplar
% 55 deneyimi kadınların Kramp belirtisi
%60Kasılma
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 60 ‘nde Kasılma, gibi şikayetler

Hamileliğin 39. Haftası Doğuma 13 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 39. Haftası, 39 Haftalık Hamilelik Kaç aylıktır veya kaç aylık olur? 9 ay, 2 haftalık, Hamileliğinizin 273. günü ve Doğuma 13 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

39 haftalık hamilelik haftasına ulaştığınızda bebeğiniz yaklaşık 3.100 – 3.400 gr. arasında ve 50 cm. uzunluğunda olabilir. Unutmayın ki ! Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir. 39 Haftalık

  39 Haftalık Bebek Tahmini boyutu orta büyüklükte karpuz Görünümündedir. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 50 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 3.100 kg. civarı 

39 Haftalık Bebek Gelişimi

Doğum esnasında bebeğinizin kalp atış hızlarında bazı değişiklikler görülebilir. Bu yüzden, gebelik boyunca bebeğinizin kalp atışları takip edilir.Gebeliğin 39. haftasında bebeğinizin kalp atışları yakından takip edilecektir. Fetal kalp atış ölçüm monitörü, bebeğinizin doğuma hazırlıklı olduğunu garantiler ve doktorunuzun doğumla ilgili problem olup olmayacağını anlamasına yardımcı olur. Genelde, rahim kasılmaya başladığı zaman, plasentaya giden kan akışın yavaşlar. Bu, doğal bir süreçtir ve birçok bebek için problem teşkil etmez. Ancak bazen, bebekler fetal distrese (bebekte sıkıntı hali) girer. Bu durum, göbek kordonunun bebeğin boynuna dolaşması ya da rahimle ilgili diğer problemlerin sonucu olarak görülür.

Doktorunuz doğum esnasında, dahili ve harici fetal kalp atış ölçüm monitörü ile bebeğinizin kalp atışlarını gözlemleyecektir. Doktorunuz eğer harici kalp atış ölçüm monitörünü seçerse, karnınızın etrafına bebeğinizin kalp atışlarını ölçecek özel bir alıcı alet ile birlikte kemer bağlanacaktır. Daha detaylı tanılar için ise dahili kalp atış ölçüm monitörü kullanılır. Bir sağlık uzmanı bu işlem için bebeğin kafatasına bir elektrot yerleştirecektir. Bunun için de, rahim ağzınızın en azından kısmen açılmış olması gerekir.

39 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebeliğin 39. haftasında çok fazla bir değişiklik görülmez. Vaktinizin çoğunu muhtemelen bebeğinizin neye benzeyeceğini düşünerek geçiriyor olacaksınız. Bu noktada, genetik faktörler önemli rol oynar. Bebeğiniz, partneriniz ve sizden de farklı özelliklere sahip olabilir. Çocuklarınızın her birinin birbirinden çok farklı olduğunu da görebilirsiniz. Birçok kadın, yeni doğmuş bebeklerin biraz garip göründüğünü düşünür. Doğumdan sonraki haftalarda bebeğin kime daha çok benzediğini tahmin etmek zordur. Birçok bebek büyükçe bir kafatası, kısa boyun ve geniş karın özelliklerine sahip olarak doğar.

Yeni doğan bebeklerde kafalarının üzerinde fontanel (bıngıldak) adı verilen yumuşak bir doku vardır. Doğumdan sonraki ilk yıllarda beyindeki hızlı büyüme ve kafa kemiklerinin büyümesi uyum sağlayamaz. Bu yüzden kemikler arası birleşme yerleri ve bıngıldak sayesinde kafa büyür ve beyin dokusuna zarar gelmez. Kafa içinde gelişebilecek ani basınç ve hacim değişimlerinde kafa kemikleri esnek olmadığı için genişleyemez. Bıngıldak sayesinde yan etkiler azalabilir. Yeni doğan bebeklerin genital bölgeleri ve göğüsleri, yüksek seviyelerdeki östrojenin hala vücutlarında dolaşıyor olması sebebi ile içe doğrudur. Bazı bebeklerde çeşitli doğum izleri ile doğar. Bunların bazıları zamanla kaybolurken, bazılarının rengi koyulaşır.

39 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Gebeliğin 39. haftasında muhtemelen farklı ruh hali değişiklikleri yaşıyor olacaksınız. Birçok kadın gebeliğin bu haftasında doğuma hazırdır. Duygusal gelgitlerin doğumdan kısa bir süre sonra daha devam edeceğini unutmamalısınız. Doğumdan hemen sonra, hormonlar büyük oranda düşer. Bu da, stres veya depresyona sebep olabilir. Aslında, doğumdan sonra kadınların %80’ininde hafif depresyon görülür.

Bu, çok doğal bir süreçtir ve doğumdan kısa bir süre sonra kaybolacaktır. Doğumdan birkaç hafta sonra aşırı endişe, ağlama krizleri, depresyon, suçluluk duygusu, bebeğinize zarar verebileceğiniz endişesi yaşıyorsanız, hemen doktorunuzla irtibata geçin. Doğum sonrası depresyon ciddi bir durumdur fakat basit birkaç ölçüm ve doktorunuzun vereceği ilaç ile kolayca geçer.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz