40 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 40. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 40. Haftayı anlatmaktadır.
40 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri
%79 | Sırt Ağrısı Kadınların % 79 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı | %21 | Yorgunluk % 21 deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %72 | Kasılma Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 72 ‘nde Kasılma, gibi şikayetleri |
Hamileliğin 40. Haftası Doğuma 6 Günlük Geri Sayım
Gebeliğinizin 40. Haftası, 40 Haftalık Hamilelik Kaç aylıktır veya kaç aylık olur? 9 ay, 4 haftalık, Hamileliğinizin 266. günü ve Doğuma 6 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.
40 haftalık hamilelik haftasına ulaştığınızda bebeğiniz yaklaşık 3.400 gr. ağırlıkta ve 48-53 cm. uzunluğunda doğuma hazır olacaktır. Bazı bebeklerin 4.5 kg’dan fazla doğabileceğini biliyor muydunuz? Ancak endişelenmeyin, bu sık görülen bir durum değildir. Unutmayın ki ! Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.
40 Haftalık Bebek Tahmini boyutu kapak Görünümündedir. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 50 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 3.400 kg. civarı |
40 Haftalık Bebek Gelişimi
Gebeliğin 40. haftasında bebeğiniz dünyaya gelmeye hazırdır. Kendisi hazır olduğunda, doğum başlayacaktır. Artık mutlu olma zamanı! Bebeğiniz gelişiminin son aşamasına ulaştı, böylece siz de gebeliğin son dönemine geldiniz. Artık bebeğiniz her an dünyaya gelebilir. Birçok doktor bu haftayı sağlıklı bir doğum haftası olarak değerlendirir, bu da doğum gebeliğin 40. haftasında gelişse bile, sağlıklı bir doğum yapacağınız anlamına gelir.
40 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Gebeliğin bu noktasında kendinizi muhtemelen çok büyük hissediyor olacaksınız. Vücudunuzun ne kadar büyük olduğunu düşünerek canınızı sıkmayın. Gebeliğin son dönemlerinde kilo artışınız zaten azaldı. Birçok gebe, gebeliğin bu haftasında kendilerini oldukça yorgun hisseder. Ancak çok kısa bir süre içinde bebeğinize sarılacağınızı unutmayın.
40 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Tebrikler! Gebeliğin 40. haftasına vardınız! Bazı gebeler doğumu bu hafta içerisinde yaparken, bazı gebelerde doğum gecikebilir ve 41 haftaya sarkabilir. Tahmini doğum tarihinin kesin bir bilgi olmadığını unutmayın. Çoğu zaman bebeğin doğacağı tarihi tam olarak belirlemek kolay değildir fakat yine de ebeveynler için genel bir fikir verir. Bazı bebekler doğuma hazırken, bazıları ise biraz daha anne rahminde kalmayı tercih eder.
Birçok gebe kadın gebeliğin 42. haftasına kadar beklemek zorunda olmasalar bile, bazılarının gebeliği ise 42. haftaya kadar devam eder ve bu durumda doktorun gebeliği başlatması gerekir. Bazı kadınlar, gebeliğin 40. Haftasında, henüz doğum başlamadıysa, doğal indüksiyon ile doğumun başlatılmasını düşünmeye başlar. Eğer sizin için de bu durum geçerliyse, herhangi bir yöntemi denemeden önce dikkate almanız gereken çok önemli konular var.
Yaygın bir şekilde kullanılan bazı doğal indüksiyon yöntemleri vardır. Bazıları güvenilir ve eğlencelidir fakat bazıları ise sakıncalı olabilir. Herhangi bir doğal indüksiyon yöntemini uygulamadan önce, yöntemlerin potansiyel risk ve faydaları hakkında bilgi edinmelisiniz. Sizi bazı doğal indüksiyon yöntemleri hakkında yazımızda bilgilendirmek istedik.
Yürüyüş
Yürüyüş yapmak doğal bir indüksiyon yöntemi değildir. Sadece kendinizi daha iyi hissetmenizi ve iyi bir formda olmanızı sağlar. Ancak kasılmaları daha düzenli hale getirerek doğumun başlamasını tetikleyebilir. Filmlerde doğumunu bekleyen kadınların hastane koridorlarında yürüyüş yaptıklarını görmüşsünüzdür. Bunun sebebi, bebeğinizin pelvis bölgesine daha da inerek doğuma hazırlanmasına yardımcı olmaktır. Cinsel birliktelik – Partneriniz muhtemelen bundan keyif alacaktır. Semen aslında doğal prostaglandin içererek rahim ağzını doğuma hazır hale getirebilir.
Orgazmlarda vücuda oksitosin salarak kasılmaları tetikleyebilir. Bebeği bekleme telaşı içindeyseniz, denemeye değer bir yöntem olabilir. Baharatlı yiyecekler – Bazıları baharatlı yiyeceklerin doğumu başlattığına yemin ediyor! Bu konuyla ilgili size herhangi bir reçete veremiyoruz fakat kimyon da dahil olmak üzere belli başlı baharatların bazı kadınlarda doğumu tetiklediği düşünülüyor. Bu da güvenilir bir yoldur fakat mide yanmasına sebep olabilir.
Göğüs Uçlarını Uyarma
Doktorunuzun uygunluğunu almadıkça göğüs uçlarınızı uyarmaya çalışmamalısınız. Bu yöntem, kasılma sürelerini uzatarak bebeğinizi stres altına sokabilir. Hint yağı – Tadı kötü olmasına rağmen geleneksel methodlar, hint yağından biraz yutulması gerektirir. Tadı ve kokusu çok kötüdür fakat bağırsakları yumuşatabilir ve kalın bağırsakta kasılmalara sebep olabilir. Bu kasılmalar da rahim kasılmaları ile sonuçlanabilir. Bebeğiniz hazır olduğunda dünyaya gelecektir. Herhangi bir doğal indüksiyon yöntemini uygulamadan önce doktorunuzun uygunluğunu almayı unutmayın. Her an bebeğinizi kollarınız arasına alıyor olabilirsiniz.