Aloe Vera Jeli Nasıl Yapılır?

aloe vera jeli yapma

Aloe vera içeren ürünlere hemen her kozmetik mağazasında ve hatta eczanelerde rastlayabilirsiniz. Cildi nemlendiren, tahrişi önleyen, yaraları iyileştiren ve kırışıklıkları önleyen aloe vera özü, egzamadan tutun da cilt kuruluğuna dek pek çok cilt sorununa karşı önerilir. Bir bitkinin bu şekilde sıralanan yararlarından en verimli şekilde faydalanmanın yolu da olabildiğince saf ve doğal ürün kullanmaktan geçer. Neyse ki aloe vera jelinin en büyük avantajı, bu jelin en saf haline oturduğunuz yerden kolayca ulaşabilecek olmanızdır!

Aloe veranın faydaları sadece cilt sağlığı ile sınırlı değildir. Bitkinin jeli saçınız için bitkisel bir yumuşatıcı ya da diş etleriniz için doğal bir koruyucudur. Saf haliyle kullanılabilir. örneğin yapraklardan elde edeceğiniz bir miktar jeli yarım bardak suyla içtiğinizde ağız kokusunu giderir. Sözün kısası evde doğal aloe vera jeli neredeyse minik bir ecza dolabına eş değerdir. Doğal diye satılan pek çok ürünün aslında çeşitli kimyasalların karışımından ibaret olduğuna sıkça şahit olurken, siz eğer evde kendi aloe vera jelinizi hazırlamak isterseniz hiç de zor olmadığını hemen belirtelim.

Evde Aloe Vera Jeli Nasıl Hazırlanır?

Belki belirtmeye bile gerek yok ama elbette aloe vera jeli hazırlamak için ilk ihtiyacınız olan malzeme aloe vera bitkisinin kendisi olacaktır. Toprağın üzerinde yukarı doğru sivrilen, yanları dikenli, yeşil yapraklarıyla oldukça karakteristik bir bitkidir. Aloe vera, ev bitkisi olarak saksısı ile alıp hem evinizi süsleyebileceğiniz hem de yapraklarından jel elde edebileceğiniz bir bitkidir. Daha önemlisi ise aloe vera evin havasını zararlı kimyasallardan temizleme özelliğine sahiptir.

Aloe vera jeli bitkinin yapraklarının içinde gizlidir. Bir aloe vera jelini ortadan ikiye böldüğünüzde jeli görürsünüz. Bu jel sıvı bir jel değil, jöle kıvamında bir jeldir. Şimdi bu jelin nasıl çıkartıldığına bakalım.

1- Bitkinin birkaç yaprağını nazikçe bitkiden ayırın ve dik bir şekilde (sivri ucu yukarı bakacak) derin bir kaba koyun. 1 saate yakın bekletin. Bu şekilde bitkinin dibinden bazen tahriş edici olabilen özü dışarı atılacaktır.

2- Bitki özü salındıktan sonra yaprakları yıkayın ve bir bıçak yardımıyla yaprakların önce dikenli kenarlarını şeritler halinde kesin. Yapraklar büyükse kesme ve soyma işlemlerini yaprağı birkeç parçaya ayırarak yapabilirsiniz.

3- Yaprağın dikenlerinden kurtulduktan sonra yine bir bıçak yada sebze soyucağı yardımıyla dıştaki kalın tabakayı soyun. Yaprak soyuldukça yoğun bir jöle kıvamında jel ortaya çıkmaya başlayacaktır.

4- Kabukların soyulmasıyla ortaya çıkan jel bu haliyle de kullanıma hazırdır ancak daha sıvı bir kıvama gelmesi için biraz Hindistan cevizi yağı ekleyerek mikserden geçirebilirsiniz.

Aloe vera jelini saf haliyle kabızlık ya da basur sorunu için de kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki videoda aloe vera bitkisinin hem kendisini hem de yapraklarının nasıl soyulduğunu daha ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz