Defne Yaprağı Yakmanın Faydaları Nelerdir? Banyosu Nasıl Yapılır?

Defne yaprağını yakarak tütsülemek, kaygı, enfeksiyon, diyabet gibi bir çok şeye iyi geliyor. Yemeklere tat versin diye kullandığımız defne yaprağının, şaşırtıcı bir çok faydası var. Defne yaprağını yakarak tütsülemek, kaygı, enfeksiyon, diyabet gibi bir çok şeye iyi geliyor.

Kaygı Ve Endişeyi Azaltır

Yaprak yakmak yıllarca stres atmak amacıyla kullanılmıştır. Yapraklardaki kimyasındaki lifler yandıkları zaman zihni sakinleştiren bir duman oluşturur ve zihnin sakinleşmesini sağlarlar Bu yüzden defneyaprağı yakmak kişinin kaygı endişe durumlarını azaltır.

Enfeksiyonları Azaltır

Defneyaprağının tıbbi özelliklerinden birisi de enfeksiyonları azaltmasıdır. Defneyaprağı dumanı vücudunuzdaki, özellikle eklemlerinizdeki iltihaplanmayı azaltır. Bu şifa etkisi, defneyapraklarında bulunan ve tamamen doğal anti-inflamatuar bir tedavi olarak işlev gören öjenoldan maddesinden gelir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Defneyaprağı vücut için gerekli olan vitamin ve minerallerle doludur. Bu sebeple, defneyapraklarını yakmak ve sindirmek bağışıklık sisteminizi artırma kapasitesine sahiptir.

Diyabetle Mücadeleye Katkı Sağlar

Defneyaprağı diyabet hastalarına iyi gelir. Uzmanlar, bu fayda için ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi’nde yayınlanan bir çalışmada kanıtlandığı üzere, en iyi sonuçları almak için günde 1-3 gram defneyaprağı tüketilmesini öneriyorlar.

Dikkat Seviyesini Arttırır

Defneyaprağı dumanı aynı zamanda dikkat arttırır. Aslında, yakılan defneyaprakları sıklıkla kronik yorgunlukla mücadele etmek için kullanılır.Defneyapraklarındaki pinenler, sineol ve elemisin gibi bazı maddeler yorgunluk hissi ile mücadele eder ve dumanı teneffüs edenlere keyifli bir enerji artışı sağlar.

Solunum Sistemini Açar

Defne yaprakları, tıkalı solunum yolları ve akciğerlere yardımcı olabilecek doğal bir çaredir. Tüm problemlere neden olan kötü mukus ve balgamın ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Yaprakları yakmak yerine, taze olanları sıcak suya atın ve burnunuza çekebileceğiniz buharlı bir su yapın.

Defne Yaprağının Diğer Faydaları: Ateşi düşürür, terletir. Vücuda rahatlık verir, sinir ağrılarını dindirir. Ağrı kesici etkiye sahiptir. Soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen kırgınlık, romatizma, ağrılarına, bronşite faydalıdır. Yorgunluğu giderir, uyutucu, mikrop öldürücüdür. Mide-bağırsak gazı söktürücü, hazmettirici, spazm çözücü, iştah açıcı, İdrar ve adet söktürücü, Nefes açıcı ve uyarıcı özelliği vardır. Doğum kolaylaştırıcı (hamilenin son haftası) etkisi vardır.

Defne Yaprağı Banyosu Nasıl Yapılır?

4 avuç dolusu defne yaprağı 1 küvet kaynar suya atılır. Su ılınınca içinde 1 saat oturulur. Bu banyo soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen her türlü ağrılara, romatizma ağrılarına, kas yorgunluklarına ve bayanlarda adet öncesi gerginlik, adet zamanı sancıları, mesane hastalıkları ile basit vajinal akıntılarda faydalıdır.

Kaynatılan suyuyla banyo yapılırsa ve suyuna oturulursa vücudu uyarıp zindeleştirir. 3 avuç defne yaprağını 1 litre kaynar suda 5 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra bu su, ılık su dolu küvete eklenir. Banyo süresi en fazla 30 dakikadır.

Defne Yaprağı Banyosunun Faydaları Nelerdir?

A vitamini bakımından zengindir, yüksel oranda demir, manganez, kalsiyum ve magnezyum içerir, sindirim sorunlarına ve mide ağrısına iyi gelir, terlemeyi azaltır, göz sağlığını korur, antioksidandır, cilde iyi gelir, tansiyonun dengelenmesine yardımcıdır, şişkinliği alır. Hastalıklara karşı vücudu güçlendirir, yağı ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcıdır, öksürüğe iyi gelir, balgam söktürücü etkisi vardır, iştah açar, uykuyu düzenler, gaz gidericidir, defne yaprağı yağı harici olarak kullanıldığında romatizma ve kas ağrılarını hafifletir.

Uyarılar: Defne yaprağı çayı da diğer bitkisel çaylar gibi kontrollü tüketilmelidir. Aşırı tüketimi mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Hamile kalmaya çalışanlara önerilmez. Gebelik ve emzirme dönemlerinde tüketilmemelidir. Herhangi bir cerrahi operasyondan 2 hafta önce kullanımı kesilmelidir. Rahatlatıcı (sedatif) ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Düzenli ilaç kullananlar, devamlı hastalar, Hamile ve emzikli anneler doktor kontrolünde kullanmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz