Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısının başlıca nedenlerinden bazıları çürük, enfeksiyon, diş kökünün hava alması, kırık diş, diş eti hastalığı, gevşek dolgu veya çene eklem bozukluğudur. Dişin merkez bölgesi (pulpa olarak bilinen) tahriş olduğunda veya iltihaplandığında ortaya çıkar. Diş kökü oldukça hassas olan çeşitli sinir uçlarından oluşur. Kök, birçoğu yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı iltihaplanabilir veya tahriş olabilir. Diş ağrınız varsa, sorun daha da kötüleşmeden önce diş hekiminden acil yardım almanız en iyisidir. Ağrıyı geçici olarak hafifletmek için bazı doğal yöntemler de deneyebilirsiniz.

Biber ve tuz

Biberle karıştırılmış tuz, her iki bileşen de antibakteriyel, antienflamatuvar ve analjezik özelliklere sahip olduğu için, diş ağrısına ve hassasiyetine çok faydalı olabilir.

Bir macun oluşturmak için eşit miktarda biber ve tuzu birkaç damla su ile karıştırın. Karışımı doğrudan etkilenen dişe uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra ağzınızı çalkalayın ve tükürün. Bunu birkaç gün boyunca günlük olarak yapın.

Sarımsak

Sarımsak kullanımı da diş ağrısında muazzam rahatlama sağlayabilir. Ağrıyı azaltmada çok etkili olabilecek antibiyotik ve diğer tıbbi özelliklere sahiptir. Ayrıca ağrıya, enflamasyon ve şişlik neden oluyorsa, enfeksiyonla içeriden mücadeleye de yardımcı olur.

Birkaç diş sarımsak ezin ve (veya sarımsak tozu) biraz sofra tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında acıyı hafifletmek için doğrudan etkilenen dişe uygulayın. İsterseniz, rahatlamak için bir veya iki diş çiğ sarımsak çiğneyebilirsiniz. Bu doğal tedaviyi birkaç gün için tekrarlayın. Yukarıdaki yöntemleri kullanın ve yemeklerinize mümkün olduğunca çok sarımsak eklemeye çalışın.

Karanfil ve Karanfil Yağı

Karanfil, diş ağrısını hafifletmeye ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan antienflamatuvar, antibakteriyel, antioksidan ve anestezik özelliklere sahiptir. Özellikle diş sorunları için elverişli bir öz yağdır ve hasta diş hekimine hemen ulaşamadığı zaman diş ağrısı gibi problemleri azaltmak adına uzun süredir kullanılmaktadır.

Karanfil, geleneksel kimyasal bileşimi ile doğal bir anestetik madde olan eugenol sayesinde halk arasında sinirleri uyuşturmak için bir çare olarak kullanılmıştır. Çürük, ağız ülserleri ve diş etleri iltihaplanması gibi sebeplerden oluşan her türlü diş ağrısına karşı savaşabilir. Aslında, muhtemelen diş macunlarında ve ağız gargaralarında da kullanılan bir bileşendir.

İki bütün karanfili ezin. Biraz zeytinyağı veya herhangi bir bitkisel yağla karıştırın ve etkilenen dişe uygulayın.

Diğer bir seçenek ise bir top pamuğu karanfil yağına batırmak ve doğrudan dişin üzerine sürmektir.

Ya da birkaç damla karanfil yağını bir bardak suya karıştırıp bir ağız gargarası olarak kullanabilirsiniz.

Soğan

Soğanın diş ağrısı kontrol eden antiseptik ve antimikrobiyal özellikleri vardır. Enfeksiyona neden olan mikropları öldürerek ağrıdan kurtulma sağlayabilir. Diş ağrısının ilk belirtisinde, acıyı hafifletmek için birkaç dakika çiğ çiğ soğanı çiğneyin. Çiğneyemiyorsanız, doğrudan çiğ diş veya sakız üzerine bir parça çiğ soğan koyun.

Şeytantersi

Diş ağrısı ve diş eti kanamaları gibi diş problemleri evde şeytantersi kullanımı ile tedavi edilebilir. Sadece iki çay kaşığı limon suyuna bir tutam veya bir buçuk çay kaşığı toz şeytantersi ekleyip hafifçe ısıtın. Çözeltiyi etkilenen bölgeye uygulamak için bir top pamuk kullanın. Bu acıdan hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.

Sıcak Tuzlu Su

Bir bardak sıcak tuzlu su diş ağrısını azaltmaya ve ağzı sterilize etmeye yardımcı olabilir.

Bir bardak sıcak suya yarım kaşık tuz atın ve karıştırın ve ağzınızı bu su ile çalkalayıp, tükürün. Bunu günde 2-3 kere yapabilirsiniz.

Şişliği ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca enfeksiyona neden olan bakterilerle savaşır. Tansiyon hastalarının dikkatli uygulaması gerekir.

Guava Yaprağı

Taze guava yaprakları, antienflamatuvar, analjezik ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde diş ağrısını hafifletebilir.

Yaprağın suyu etkilenen diş üzerinde çalışmaya başlayana kadar bir veya iki guava yaprağı çiğneyin. Ham ıspanak yapraklarını da aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Bir başka çözüm, dört ila beş guava yaprağını suya atıp kaynatmaktır. Çözeltinin ılımasına izin verin ve biraz tuz ekleyin. Solüsyonu ağız gargarası olarak kullanın.

Vanilya Özütü

Vanilya özütü, diş ağrısını tedavi etmek için kullanılan bir başka popüler doğal besindir. Ayrıca, vanilya sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Vanilya özütüne kulak çubuğu batırın ve etkilenen bölgeye sürün. Rahatlama elde edene kadar günde birkaç kez yapın.

Buğday Çimi Suyu

Diş çürümesine yardımcı olacak ve diş ağrısını hafifletecek doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Buğday çimi suyunu bir gargara olarak kullanabilirsiniz.

Toksinleri diş etlerinden emecek, bakterilerin büyümesini azaltacak ve enfeksiyonu kontrol altında tutacaktır. İsterseniz, buğday çimi de çiğneyebilirsiniz.

Buz Küpleri

Buz, sinir uçlarını uyuşturarak diş ağrısını hafifletebilir.

İnce bir pamuklu kumaşa küçük bir buz küpü sarın. Bir kaç dakika boyunca yanağınızın üzerinde ağrıyan dişin yakınında tutun. Eğer ağrı sinirden dolayıysa, soğuk daha fazla ağrıya neden olabilir.

Salatalık

Salatalık, hemostatik ve yatıştırıcı etkileri ile bilinir. Diş ağrısı tedavisi için kullanıldığında, hemostatik etkileri etkilenen dişe kan akışını azaltmaya yardımcı olur, sonuçta ağrıyı azaltır ve yatıştırır.

Ağrıyı daha da kötüleştirebileceği için önce soğuğa duyarlıysanız, önce oda sıcaklığına getirin. Sonra taze bir parça dilimleyin ve etkilenen alanın üzerine koyun.

Alternatif olarak, biraz deniz tuzu ile bir parça salatalığı püre haline getirebilir ve daha sonra ağrıyan dişin etrafına koyabilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal, harika bir baharattır ve bu şaşırtıcı bitkinin yapamadığı neredeyse hiçbir şey yoktur. Birçok sağlık yararına ek olarak, uzun zamandır diş ağrısı için doğal bir tedavi olarak kullanılmıştır. Ağrıyı durdurabilecek güçlü antiseptik, analjezik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Diş ve diş eti iltihabının yanı sıra dayanılmaz apselere karşı etkili olduğu düşünülmektedir.

Zerdeçal kullanmak için, az miktarda suya bir çay kaşığı toz zerdeçal ekleyin ve bir macun haline getirin. Bir kulak çubuğunu macunun içine batırın ve etkilenen bölgeye sürün.

Ayrıca doğrudan uygulanabilir veya ilave fayda görmek ve tatlandırmak için güçlü antibakteriyel özellikler içeren ham organik bal ile karıştırılabilir.

Bu yöntemleri denemenin yanı sıra lütfen diş hekiminize danışın. Bazı diş ve dişeti problemleri, doğal yöntemlerden daha agresif bir tedavi gerektirir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz