Diş Sağlığı Nedir? Diş Nasıl Beyazlatılır?

diş sağlığının önemi

Ağız, sindirim sisteminin başlangıcıdır. Bütün besinler ağız yoluyla alınır. Alınan besinler ağızda bulunan dişler yardımıyla sindirime hazırlanır. Bu nedenle dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Ağız ve dişlerin sağlığı için öncelikle bu bölgelerin temizliğine önem vermeliyiz.

Ağız içinde yaralar oluştuğu zaman hekime gösterilerek, tedavi ettirilmelidir. Aynı şekilde dişlerin sağlığı için düzenli olarak dişler, fırçalanarak temizlenmelidir. Besin artıklarını diş aralarında kalarak çürümeye neden olması önemlidir. Ağız kokularının ve bir çok rahatsızlığın diş çürüklerinden kaynaklandığı unutulmayarak, temizliğe önem verilmelidir. Ağız ve dişlerin sağlıklı olması hoş bir görünüm vererek kişinin konuşma, gülme gibi durumlarda rahat hareket etmesine yardımcı olur. Diş çürüğünden dolayı ağzı kokan kişinin çevresini rahatsız etmesi sıkıntılı durum oluşturur. Kısaca ağız sağlığı, diş sağlığı ile yakından ilgilidir.

Dişlerimizin düzenli olarak fırçalanıp temizlenmemesi durumunda diş aralarında kalan besin artıkları bakteriler tarafından parçalanır. Parçalanan besinler, bakteriler ve salgılardan ‘diş plağı’ denilen birikintiler oluşur. Besin maddelerini bakteriler tarafından parçalanmasıyla oluşan asitler dişin minesini ve kemiğini oyar. Dişte oluşan bu oyuğa KAVİTE denir.

Dişte oluşan bu oyuklar zamanla giderek büyür ve derinleşir. Böylece zamanla dişin sert kısmı olan mine tabakası delindikten sonra daha kolay oyulan yumuşak dokuya ulaşılır. Dişteki oyulma devam ederek, diş özüne ulaşır. Dişteki çürümenin diş özüne ulaşmasıyla diş ağrıları oluşmaya başlar. Diş ağrısının olmadığı durumlar diş sağlığının yerinde olduğunu göstermez. Bakterilerin diş özüne ulaşmasından sonra burada iltihaplanma meydana gelir. Buna APSE denir. Çürük diş özüne ulaştıktan ve özellikle de apse oluştuktan sonra dişin tedavi edilme şansı artık kalamamıştır.

Diş Beyazlatma Teknikleri Nelerdir?

Önemli sayılacak durumlarda, ilk izlenimin sonuca çok büyük etkisi olduğu kesindir. Bir iş görüşmesinden tutun, arkadaş ortamında gezip tozmaya kadar bir çok alanda insanlarla karşılaşır, muhabbet eder ve yüzümüzle birlikte en çok dikkat edilen dişlerimizi de sergileriz adeta. İnsanlar dişlerine verdikleri önem ile saygı kazanıyor veya kaybediyorlar. Durum böyle olunca, günden günde dişlerinizin beyazlığına ve temizliğine dikkat etmek için yeterli özeni göstermeniz gerekiyor.

Dişler Nasıl Beyazlar?

Dişlerimiz 3 katmandan oluşuyor, mine isimli en üst katman yiyecek ve içeçeceklerin etkisiyle renk tutabiliyor. Yani aslında mine tabakası rengini değiştirmiyor da, üzerine bir renk tabakası oluşturuyor. Diş beyazlatma (bleaching) işlemi ise çeşitli kimyasallar kullanarak dişetlerinize ve asıl mine tabakasına zarar vermeden kirli tabakayı derinlemesine sökmekte.

Dişlerinizi her ne kadar düzenli fırçalasanız da, yıllarca oluşan bu renklenmeyi kısa sürede söküp atamayabilirsiniz. Bu nedenle klinikde diş beyazlatma yöntemi ile 1, 2, 3 seansta dişlerinizi istediğiniz kadar beyazlattırabilir, parlak ve tertemiz dişlere sahip olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz