Fındık Kabuğu ile ilgili yapılan son çalışmalarda fındık kabuğunun kanser ilaçlarında kullanılan paklitakseli maddesini içerdiği tespit edilmiştir. Bu madde doğada çok az bulunuyor. Bu sebeple oldukça değerli bir madde olma özelliği taşıyor. Fındık kabuğu uzun zamandır çeşitli hastalıklara karşı kaynatılarak içiliyor ve faydalı olduğu biliniyordu. yapılan bu son çalışmalarla daha da değer kazandı.
Fındık Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kanser riskini azaltır. Balgam söktürücüdür. Böbrek ve mesane iltihabına karşı etkilidir. Mesanede taş oluşumuna engel olur. Bağırsak hastalıklarına karşı faydalıdır. Kolon kanseri riskini azaltır.
İdrar yolları enfeksiyonu ve idrar yolunda yanmalara karşı faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. fındık kabuğu çayına bir parça keçi boynuzu eklenirse bu etkisini güçlendirmiş olursunuz. Kadınlar eski tarihlerden beri gebe kalmayı kolaylaştırdığı için fındık kabuğu çayını kullanmaktadır.
Göz seyirmesine iyi gelir. Karaciğeri temizler ve karaciğeri hastalıklardan korur. Gribe karşı fayda sağlar. İştah açıcı ve kan yapıcıdır.
Öksürüğe iyi gelir. Fındık kabuğu çayına bal ekleyerek içebilirsiniz. Strese karşı faydalıdır. sakinleştirici etkisi vardır. Besin zehirlenmelerine iyi gelir.
Fındık Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?
Fındık kabuklarını iyice yıkayıp süzün daha sonra Bir litre suya 1 avuç kadar fındık kabuğu koyup 5 dakika kadar kaynatın ve 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyip süzdükten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Günde iki fincan içilebilir.
Not :Eğer gebe kalmayı kolaylaştırmak için içilecekse adet döneminde başlayıp 15 gün boyunca içmek gerekiyor. 15 günün sonunda içmeyi bırakın. gebelik oluşmaz ise tekrar aynı şekilde adet döneminde içmeye başlayın.
Fındık Kabuğu Nasıl Kullanılır?
Saç dökülmesine karşı da harici olarak kullanılabilir. Fındık kabuğu çayını saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saç dökülmesini önler.
Fındık kabuğunu kaynatıp suyunu içtikten sonra çöpe atmayın. kuruması için güneşe serip biriktirin. Kuruyan fındık kabuklarını mangal yakarken kullanabilirsiniz.
Kaynak: Fındık tanıtım Grubu (FTG) tarafından desteklenen bir proje kapsamında ‘fındık ve fındığın yenmeyen kısımlarında (kabuk, zürüf, yaprak) fotokimyasal bileşiklerinin varlığını’ belirlemek için Kanada’da bir üniversite ile ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Alaşalvar, “Bu çalışmada fındık ve fındığın yenmeyen kısımlarında yüzlerce fotokimyasal bileşikler tespit etmiştik.