Hamileliğin 7. Haftası
Embriyo gelişimine mucizevi bir şekilde devam ediyor. Gebeliğin 7. haftasında işitme ve denge organlarının belirginliği göze çarpar. Tomurcuk halinde duran kollar ve bacaklar bu ayda daha fazla gelişir ancak henüz tam olarak vücuttan ayrı kol, bacak ve parmaklar oluşmamıştır, taban ve avuç içleri daha belirgin bir hale gelir. Göz yuvaları ve kulaklar önceki haftaya nazaran daha belli olmuştur. Gözler kafanın yan taraflarından ön tarafına doğru hareket etmeye başlar ve göz kapakları gelişmeye başlar.
Retina (gözün ağ tabakası) gelişmeye devam eder. Çok ince bir deri fark edilmeye başlanır. Beyin, omurilik ve troid bezleri gelişmeye başlar. Lenfatik sistem (lenf dokusu) oluşmaya başlar. İki kısımlı kalp kan hücreleri ile dolmaya başlayarak kan dolaşımı sağlanır. Bu minicik kalp dakikada 150 defa atabilmektedir. (yetişkin bir insanın iki katı) Kalp atışlarını duymak heyecan vericidir.
Akciğer, safra kesesi, mide, bağırsaklar ve pankreasın gelişimi devam eder. Karaciğerdeki kan dolaşımı da artık başlamıştır. Somitler iş başındadır, kas ve kemik dokularında değişiklikler olmaya başlar. Bebeğin boyutu 8-9 mm ye ulaşmıştır yani yaklaşık bir pirinç tanesi kadardır ve ağırlığı da yaklaşık olarak 1 gramdır.
Gebelikte 7. hafta daha dikkatli bir dönem içine girildiğini gösterir. Bu haftada tansiyon düşmesi gibi farklı semptomlar yaşanabiliyor. Bu yüzden mutlaka gün içinde dinlenilmeli ve yorucu işlerden uzak durulmalıdır. Tansiyonla birlikte kiloda da değişiklikler olmaya başlar. Bazı bayanlar 1 ya da 2 kilo alırken bazıları ise tam tersi kilo verirler. Göğüs uçlarında aşırı bir hassasiyet ve kabarmalar olabilir.
Gebeliğin erken belirtileri yavaş yavaş azalmaya başlar, buna karşın bulantı ve kusmalar artabilir. Bu şikâyetler özellikle sabah erken saatlerde daha fazla olur. Meme uçlarınız daha belirgin ve hassas hale gelir. Meme uçlarının etrafında Montgomery tüberkülleri olarak adlandırılan küçük kabartılar oluşur.