Hamilelikte Çocuk Taşımak

gebelikte çocuk taşıma

İlk çocuğunuzu büyüttünüz, belirli bir yaşa getirdiniz. Şimdi arayı açma tavsiyelerine uydunuz ve sizin için de doğru zaman olduğuna karar vererek ikinci çocuğunuzu karnınızda taşıyorsunuz. Ama ilk yaramaz, alışkın olduğu üzere kucağınızdan inmek istemiyor.

Peki bu durumda ne yapmalısınız?

Fazla kilo kaldırmak bebeğinizden çok bel ve sırt sağlığınız için zararlı olabilir. Bu yüzden gebelikte çok zorlamamak kaydıyla ağır yük kaldırabilirsiniz. Ancak burada unutulmaması gereken karnınız büyüdükçe, vücudunuzun ağırlık merkezi de değişir. Bu da annenin sırtına çok daha fazla yük bindiği anlamına gelir. Hem sırta binecek yük hem de dengesizleşen annenin iki bebeğin sağlığını da tehlikeye atacak olması nedeniyle mecbur kalmadıkça bunu yapmamakta yarar vardır.

Hamileliğin ilk dönemlerinde karnınız çıkmamış olsa bile yoğunlaşan kan dolaşımı ve değişen kan basıncı, annede baş dönmesi ve dengesizliğe neden olur. Çocuğu kucağınıza aldığınızda bu durum da ciddi bir sorun yaratabilir. Elbette bu durumun en zor yanı, durumu çocuğunuza anlatabilmektir. Ona kendini özel hissettirecek stratejiler uygulama konusunda yaratıcı olmaya çalışın. Özellikle oturduğunuz zamanlarda onu kucağınıza alarak sarılın ve mutlaka sevgi gösterisinde bulunun. Çocuğunuzu dışarı çıkarmanız gerektiğinde, eğer hala kullanılabilecek yaştaysa mutlaka çocuk arabasını kullanın.

Karnınız o kadar büyümüşken en istemeyeceğiniz şey, elinizden kurtularak sokaklarda koşuşturan bir çocuğun peşinden koşmak olacaktır. Onu yatağa götürme işini, mümkünse babasına veya yakın bir başka akrabaya bırakın. Ama o yatarken siz de mutlaka yanında olun. Eğer tüm bunlara rağmen onu kaldırmanız gereken bir durumla karşılaşırsanız, mutlaka dizlerinizi kırarak çömelin ve onu sırtınızı düz tutacak şekilde kucaklamaya çalışın.

Eğer durumunuz çocuğunuzu aralıklı olarak kucağınıza almanızı gerektiriyorsa, düz ayakkabı ve bel destekleyici korse kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ancak düşük veya erken doğum riski taşıyan gebelerin ise ağır yük kaldırmaları kesinlikle önerilmez.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz