Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Kabak Çekirdeği Neye İyi Gelir?   Severek tükettiğimiz bir kuru yemiş olan kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir öğrenmek ister misiniz? O kadar faydalı bir besin maddesi ki Avrupa da çeşitli ilaçların üretiminde bile kabak çekirdeği kullanılmaktadır. Sırasıyla kabak çekirdeğinin tüm faydalarına değinmek istiyorum.

Kurt Düşürür

Tuzsuz kaba çekirdeği çok güçlü şekilde kurt dökmeye yardımcı olmaktadır. Çocuklarda 40 gram büyüklerde ise 100 gram tuzsuz kabak çekirdeği tüketmek bağırsak kurtlarınızın çok kısa süre içinde dökülmesine yardımcı olacaktır. Kabak çekirdeğini kurt dökmek için tüketen kişiler aç karnına yemelidirler.

Prostatı Engellemektedir

Kabak çekirdeğinin en önemli faydalarından biride prostat büyümesine sebep olan BPH maddesini düşürmesidir. Yapılan araştırmalar kabak çekirdeğinde bulunan phystosterin maddesinin BPH miktarını azalttığını kanıtlamıştır. Ayrıca phystosterin maddesi BPH’ye bağlı olarak ortaya çıkan idrar yolu rahatsızlıklarının giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Kabak çekirdeği kerotenoid bakımından da zengin bir besin maddesidir. Kerotenoid de BPH riskini düşüren başka bir maddedir.

Kalın Bağırsak Kanserini Engellemeye Yardımcı Olur

Kabak çekirdeği içinde bulundurduğu E vitamini sayesinde hücre zarlarının oxide olup bozulmasını engellemektedir. Bu sayede E vitamini hücrelerin yaşlanmasını ve ölmesini geçiktirmekte ve başta bağırsak kanseri olmak üzere birçok kanser türünün engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Kabızlığı İyi Gelir

Kabak çekirdeği lif yönünden zengin bir besin maddesidir. Bu sayede bağırsakların hızlı ve düzgün şekilde çalışmasını sağlayarak kabızlığı yok edici bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kabak çekirdeği kabızlık sorununu yok ettiği için bağırsaklarda kalarak çeşitli kanserlere sebep olan maddelerinde temizlenmesini sağlamaktadır.

Zayıflamaya Yardımcı Olmaktadır

Kabak çekirdeği vücutta tokluk hissi yaratarak uzun süre açlık hissetmenize engel olmaktadır. Bu sebeple kabak çekirdeği zayıflamaya yardımcı olur. Aynı zamanda yukarıdaki maddelerde değindiğimiz bağırsaklara ve sindirim sistemine sağladığı faydalar sayesinde de zayıflamak için diyet listelerinde yer verebileceğiniz bir kuruyemiş olma özelliği taşımaktadır.

Kemik Sağlığına Faydalıdır

Kabak çekirdeğinde yoğun miktarda fosfor bulunmaktadır. Fosfor ise kemik gelişimine yardımcı olan ve kemiklerin onarımında etkin rol oynayan bir mineral çeşididir. Bu sebeple kemik kanseri riskini azaltması kabak çekirdeğinin faydaları arasında bulunmaktadır. Ayrıca kabak çekirdeği belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan kemik erimesini de önleyici özelliğe sahiptir.

Kolesterole İyi Gelir

Kabak çekirdeği doymamış yağ oranı yüksek olan besinler arasında bulunmaktadır. Bu sayede kanda bulunan trigliseritleri düşürerek kolesterol rahatsızlıklarının çözülmesine engel olmaktadır. Aynı zamanda içinde bulunan phystosterin maddesi sayesinde kolesterole bağlı damar kanseri riskini de düşürücü etkiye sahiptir.

Kabak Çekirdeğinde Bulunan Maddeler;

Kabak çekirdeğinde iştah açıcı özelliğe sahip çinko minerali bulunmaktadır. Esansiyel yağ ve protein bakımından zengin olması kabak çekirdeğinin öne çıkan özelliklerinden biridir. Ayrıca;- 1 çay bardağı kabak çekirdeği günlük demir, çinko ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını karşılayabilmektedir.- Yarım çay bardağı kabak çekirdeği ise günlük magnezyum ihtiyacının yarısını karşılayabilecek kapasiteye sahip bir besin maddesidir.   Omega 3 ve omega 6 yönünden zengin olan kabak çekirdeği beyin fonksiyonlarını düzenleyici özelliğe sahiptir. Bu sebeple özellikle çocuklarda zihinsel gelişime oldukça faydalı olmaktadır.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz