Kahvenin Zararları Nelerdir?

Kahve bilinen faydaları yanında, bağımlılık yaptığı kanıtlanan ve belli zararları da olan bir içecektir. O halde kahvenin bazı kişiler tarafından dikkat edilerek tüketilmesi gerekmektedir. Şöyle, taze çekilmiş kahveden yapılan bol köpüklü bir kahveye hiç birimiz hayır demeyiz sanırım. Millet olarak kahve içmeyi çok severiz. Adı üstünde Türk Kahvesi değil mi? Sadece kendimizi için değil gelen misafirlerimiz için de en çok ikram ettiğimiz içeceklerin başında gelir. Kahve son derece faydalı bir içecek olarak bilinir. Daha önce yazmış olduğum bir makalede de Kahvenin Faydaları konusunda sizleri bilgilendirmiştik. Bu gün ise kahvenin herkes tarafından bilinmeyen zararları konusunda bilgiler vermek istiyorum.

Kalp

Kahvenin fazla tüketilmesi kalp ritmi üzerinde zararlı etkiler göstermektedir. Kahvenin içindeki kafein yüzünden kalp ritminde düzensizlikler oluşmaktadır. Kahve, kalp çarpıntısına neden olabilmektedir. Kalp hastalarının kahve tüketimini sınırlamaları gerekmektedir.

Kahve Vücudun Su Kaybetmesine Neden Olur

Kahve her kafeinli içecek gibi vücuttan sun kaybına neden olur. Ama, bilim adamları bu konuda iki farklı görüş sunuyor. Bilim adamlarından bir kısmı aşırı kahve tüketiminin vücuttan ciddi boyutlarda su kaybına neden olacağı ve bunun vücuda ciddi zararlar vereceğini savunuyor. Bir kısmı ise vücutta meydana gelen su kaybının çok düşük miktarlarda olduğunu ve bunun zararsız olduğunu savunuyor. Siz her ihtimale karşı, kahve içtikten sonra su içmeyi ihmal etmeyin.

Yüksek Tansiyon

Yapılan deneyler göstermiştir ki aşırı kahve tüketimi kandaki basıncın artmasına, tansiyonun yükselmesine sebep olmaktadır.

Yüksek tansiyon hastaları kahveden uzak durması gereken kişiler grubunda yer alıyor. Kahve kan dolaşımını hızlandırdığı için, tansiyonun yükselmesine ve tansiyon hastalarının ağır hasar görmelerine neden olur.

Mide Rahatsızlıkları

Kahve, ülser ve gastrit gibi hastalıklara neden olmamaktadır ancak bu hastalıklara sahip kişilerde hastalığın ilerlemesine ve kötüleşmesine sebep olur. Çünkü mide, kahveden aldığı uyarılarla asit salgılamaktadır.

Migren

Migren ve kahve pek iyi geçinemiyorlar. Kahvenin içindeki bileşenler beyinde yer alan hücreleri etkiliyorlar ve bu yüzden migren ağrıları oluşabiliyor veya artabiliyor.

Mineral ve Vitamin

Kahvenin içinde bulunan kafein, bünyenin demiri tutmasına olanak vermiyor ve kalsiyumun vücuttan idrar yoluyla dışlanmasına sebep oluyor. Bütün bunlar kemik erimesi riskini çoğaltmaktadır.

Doğurganlık

Kahvenin içinde bulunan kafein yüzünden günde 3 bardaktan fazla kahve tüketen bayanlarda doğurganlık oranında düşüş görülmektedir. Kafein, yumurtlama sürecini negatif biçimde tetikliyor. Kahve içilmesi erkeklerde durumu ters yönde etkileyerek spermleri güçlendirmektedir.

Hamilelikte Tüketim

Kahvedeki kafeinin hamile bayanların çocuklarına zarar verdiği bilinmektedir. Hamile bayanların kahve tüketimini sınırlamaları gerekmektedir. 

Kahve ile birlikte alınan kafein, anne karnındaki bebeğe direkt etki ediyor. Eğer kahve içmeden yapamıyorsanız, hamilelik döneminde günde 1 fincandan fazla kahve tüketmemeye özen gösterin. Daha fazlası bebeğinizde ciddi ve geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz