Şifalı bitkiler, doğada var olan ve insan sağlığına tüm alanlarda fayda sağlayan bitkilerdir. Her şifalı bitkinin iyi geldiği bir hastalık vardır. Bunlardan kalbe iyi gelen bitkileri ele alacağız. Kalbimiz, yaşamımızı sürdürebilmemiz için sağlıklı olması gereken, bize hayat veren bir organımızdır.
Kalp hastalıklarına yakalanmamak için, sinirden ve stresten uzak olunmalıdır. Bunun dışında çok aşırı şişmanlık da kalbe zararlıdır, bu yüzden kilo almamaya özen göstermelisiniz. Fiziksel aktivite açısından çok yorucu işlerden kaçınmalısınız. Ayrıca her gün daha iyi hissettiğinize inanmalı ve güne mutlu başlamalısınız. Sigara ve alkolden vazgeçmelisiniz çünkü bu tarz kötü alışkanlıklar kalbe zararlıdır. Kabız olmaktan kaçınmalısınız. Çünkü kabızlık sırasında aşırı zorlanma da kalbe zarar veren maddeler arasındadır.
Bunun dışında çürük dişler, fazla yağılı ve baharatlı yiyecekler, atıştırmalıklar, cips ve kola gibi zararlı gıdaların da kalbe zararı vardır. Yemeklere gereğinden fazla tuz koymak, konserve yiyecekler tüketmek, salam, sucuk gibi yağlı yiyecekleri olabildiğince az tüketmelisiniz. Kalbinizin sağlığı için spor yapmalı ve dengeli beslenmelisiniz. Bol sebze ve bol meyve tüketmelisiniz. Ayrıca su içmek de son derece faydalıdır. Gereksiz toksinlerin vücuttan atılmalısını sağlar, ölü bakteriler ve ölü hücrelere yer vermez.
Bunun dışında kalbe iyi gelen şifalı bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkileri düzenli olarak tüketmek, kalp sağlığınıza iyi gelecektir.
Kalbe iyi gelen bitkiler
Kalp atışına ve damar tıkanıklığına iyi gelen şifalı bitkiler arasında, anason, aluç, kimyon, şahtare, nane, pasiflora, kedi otu, zeytin yaprakları, hayıt ve yabani hindiba bulunmaktadır. Aynı zamanda kalp damarlarını genişleterek kalbe iyi gelen şifalı bitkiler, alıç, latin çiçeği, havuç, kırlangıç otu, tere, zeytin yaprağı, ıhlamur dalı kabuğu, dişotu ve leylaktır.
Ayrıca zencefil ve çörekotu da kalbe iyi gelen şifalı bitkiler arasındadır. Sarımsak son derece kuvvetli bir tansiyon düşürücüdür. Bu yüzden yüksek tansiyon ile oluşabilecek kalp hastalıkları önlenmiş olunur. Antibiyotik olarak sayılan ve tedavi sağlayan sarımsağın kalbe faydası bu şekildedir.
Kalp hastalıklarına yakalanmak istemiyorsanız, düzenli ve sağlıklı bir hayat sürmeli, spor yapmalı, meyve sebze yemeli, zararlı alışkanlıklardan arınmalı ve şifalı bitkiler tüketmelisiniz. Bu sayede tüm vücudunuz olmak üzere başta kalbiniz sağlıklı olur.