Kilo Vermek İsteyenler Nelere Dikkat Etmelidir?

Kilo Vermek İsteyen Bir Kişi Hangi Faktörlere Dikkat Etmelidir?

Kilo problemi olanlar bazen kilo fazlalarını ve zayıflama çabasını o kadar fazla dert ederler ki; düşüncesizce hareket ederek aç kalmayı bile diyet yapmak olarak algılar. Ancak, aç kalarak diyet yapmak gibi bir düşünce son derece yanlıştır. Bu yazımızda kilo vermek isteyen bir kişinin dikkat etmesi gereken faktörleri ele alacağız. Sağlıklı ve doğru bir şekilde zayıflamak için kesinlikle doktor kontrolü gerekmektedir. Sağlıklı ve Doğru Zayıflama için kesinlikle doktor kontrolü gerekmektedir. Doktorlara göre sağlıklı bir şekilde zayıflamak için dikkat edilmesi gereken faktörler şu şekildedir.

Sağlıklı ve Doğru Zayıflama Nasıl Omalı?

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak için bilinmesi gereken doğru yöntemler ve etkin faktörleri aşağıda bulabilirsiniz:

Yiyeceklerden edindiğiniz kalori, gün boyunca harcayabileceğiniz kalori miktarından fazla olursa kilo almanız kaçınılmaz olacaktır.

Diyet yapmak demek aç kalacağınız anlamına gelmez.

Öğünleri asla atlamayın.

Haftada 1 kg vermek sağlıklı bir kilo verme yoludur. Kısa sürede kaybettiğiniz yüksek kilo miktarını kolayca geri kazanabilirsiniz. Böyle bir şey ise istenmeyen bir durumdur.

Sıkı ve sağlıksız bir şekilde yapılan diyetlerde vücut su kaybına uğrayacak ve kaslarınız zayıflayacaktır. Şok diyetler olarak da anılan bu tür diyetlerin uzun süreli bir şekilde uygulanması mümkün değildir. Bunun yerine bünyeden bünyeye farklılık gösterse de genellikle haftada yaklaşık 1 kilo verdirmeyi hedefleyen programları tercih edebilirsiniz.

Spor yapmak oldukça önemlidir. Her gün 1 saatlik yürüyüşler ve yapılabiliyorsa yüzme seanslarının uygulanması sağlık açısından çok faydalıdır.

Stresten uzak durulmalıdır.

Yemeklerde sos kullanmayın ve şekerli besinlerden uzak durun. Selülitleriniz için diyet yapıyorsanız kafeinli içecekleri tüketmemeye özen gösterin.

Genel olarak kızartmalara, beyaz un ve beyaz şekerden yapılmış rafine yiyeceklere, hazır gıdalara itibar etmeyin. Ayrıca tereyağı gibi hayvansal yağları da tüketmekten kaçının.

Kepekli besinler (ekmek, makarna), kabuklu pirinç, baklagiller, sebzeler, meyveler, kuru yemişler, balık, yağsız süt ürünleri ,yağsız etler  ve ölçülü zeytinyağı tüketin.

Uyandıktan hemen sonra bir bardak ılık su için. Gün boyu en az 2 litre su tüketin.

Akşam yemeklerini olabildiğince saat 9’dan önce yemeye gayret gösterin.

Yemek yedikten sonra meyve tüketimi için en az iki saat ara vermeniz önerilir. Diyet süresinde üzüm, muz, havuç ve mısırdan gibi besinlerden uzak durmalısınız.

Kilo vermenizin ve ideal kilonuza ulaşmanın ardından beslenmenize dikkat etmeye devam etmelisiniz. Verdiğiniz kiloları ilk yıl içinde kolayca geri alabileceğinizden bu dönem oldukça kritiktir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz