Reiki günümüzde hastalara tıbbi tedavinin yanında alternatif ve tamamlayıcı tedavilerde uygulanıyor. Bu yöntemler hastalara, tedavi sürecinin getirdiği olumsuzluklarla başa çıkmada yardımcı olmakta. Sadece hasta bireyler değil, hastalıktan korunmak içinde yapılabilecek terapilerdir. Bunlar enerji yaklaşımları, manüplatif yaklaşımlar, zihinsel enerji üretme ve masaj gibi dokunsal yaklaşımlardan oluşur.
İnsan vücududa dahil olmak üzere evrende herşey enerjiden meydana gelir. Bu enerji de herhangi bir bozulma olduğunda hastalığa neden olabilir. Reikiyi meydana getiren RE+Kİ = enerji+şifadır. ‘Ki’ yaşama gücü oluşturan enerjidir. Reiki’nin Ki’den farkı Reiki’nin evrensel enerjinin yanında insanda uyuyan ruhsal bilgelikten oluşan yapıyı uyandırmasıdır.
Reiki Nedir?
Kısacası Reiki; ruhsal bilgelik ile kazanılmış yaşam gücü demektir. Reiki’nin amacı bireyin enerji akışını dengelemektir. Uygulayıcı enerji noktalarına kendi enerjisini göndererek o bölgenin iyileşmesini sağlamaktır.
Reiki 3 seviyeden oluşur; 1.seviye, 2.seviye, 3.seviye(master seviye). İlk aşama da kişi kendi enerjisini dengeler ve hazır olduğunda ikinci seviyeye geçebilir. 2.aşama da kişi başkalarına reiki enerjisi gönderebilir. 3. seviyede(master seviye) kişi yeni kişileri eğitebilir.
İnsan Vücudundaki Çakra Bölgeleri nelerdir?
Reiki de uygulama yapmak için 7 çakra mevcuttur. Bunlar vücudumuzdaki enerjinin düğüm noktalarıdır. Beden aurasını yani manyetik enerji kalkanı oluştururlar. Ana çakra merkezleri vücutta omurga boyunca seyreder. Her çakra önemli bir salgı bezi ile ilişkilidir. Bunlar gözle görülmez ve çok yüksek güçlü enerji alanlarıdır. Bu çakraların tıkanması sonucu vücutta birçok rahatsızlık meydana gelir.
Kök Çakra (Kırmızı); Güven ve güvensizlik ile ilgilidir. Kemikler, omurga, kan bileşimi, hücre yenilenmesi, adrenal bezler, dişler, anüs ve bacaklara bağlıdır.
Sakral Çakra (Turuncu); Sabit kalıp şekilde davranışlara kendimizi şartlamamış, önyargılardan uzak yaşamak bu çakramızın gelişmesini sağlar. Zihinsel olarak esnek düşünen sabit düşünceleri olmayan, herşeye önyargısız yaklaşabilen kişilerin sakral çakraları gelişmiştir. Sakral çakrayı, böbrekler,ürogenital sistem, ince bağırsaklar, deri, kollar, bedende sıvı olan herşey, yaşamsal maddelerin özümsenmesi ile ilgilidir.
Solar Pleksus Çakra (Sarı); Bu çakramız, irademizi kullanma şeklimiz ve hedeflerimize ulaşmadaki çabamız ve yollarımız etkiler. Sindirim sistemi, karaciğere bağlıdır.
Kalp Çakrası (Yeşil); Bu çakra sevgi çakrasıdır. Sevgiyi anlama şeklimiz ve insanlarla ilişkilerimiz bu çakrayı etkiler. Kalp, akciğer, kan dolaşımı ve pankreas ile ilişkilidir.
Boğaz Çakrası (Mor); Dürüstlük çakrasıdır. Ses telleri, solunum organları, gırtlak ve tiroid bezine bağlıdır.
Alın Çakrası (Eflatun) (3.göz çakrası); İleri benliğimize ulaştığımız ve sezgilerimizin kaynağı bulunan çakradır. Gözler, beyincik, burun hipofiz bezi ve belleğe bağlıdır.
Taç Çakrası (Pembe); Tepe çakradır. Evrensel enerjiyi topladığımız yerdir. Ve denge ile ilgilidir. Beyin ve epifiz bezine bağlıdır.
Reiki Nasıl Uygulanır?
Eller, baş, boyun, göğüs, karın boşluğu, kasıklara dokunarak her bir durumda 3-5 dakika durulur.Sorunlu bölgelerde bu süre 10-20 dakikaya kadar uzatılabilir. Tedavi de ise bu süre 30-90 dakikaya çıkabilir. Reiki uygulanırken kişi ister yatar ister uzanır durumda olabilir ve kıyafetlerini çıkarması gerekmez.
Reiki uygulamasında kişiler tedaviyi uygulayanın eli altında ve yakınında hafif sıcaklık hissettiklerini söylemişlerdir. Bu uygulama da tek kural, enerji akışını sağlamak için kişinin uygulayana izin vermesidir.
Uygulama sırasında kişinin Reiki’ye inanması gerekli değildir. Çünkü Reiki evrensel yaşam enerjisidir ve herkeste vardır. Ayrıca bu yöntem tamamen güvenli, ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır.