Tüp Bebek Denemesine Ne Kadar Ara Verilmeli?

tüp bebek deneme

Tüp bebek ülkemizde başarı oranı oldukça yüksek ancak bazen de bir takım nedenlerden dolayı tüp bebek uygulaması gerçekleşmeyebilir. Bu yeni bir deneme için artık şansınızın olmayacağı anlamına gelmez bunun için iki üç ay ara verdikten sonra yeniden tüp bebek için bir girişimde bulunabilirsiniz. Bu iki üç aylık dönem içerisinde kadının bir ya da iki kez adet görmesi yeterli olacaktır.  Ancak tüp bebek denemesi sırasında ya da sonrasında bir kist ya da başka türlü bir problem baş göstermiş ise o zaman sıkıntının çözümüne kadar ara vermek doğru yöntemdir.

Tüp bebek uygulaması esnasında kullanılan yumurta geliştirici ilaçlar kist oluşumuna neden olabilecektir. Lakin bu kistlerine birkaç ay sonrasında kendiliğinden ortadan kaybolacağı da bilinir.  Kısacası özel bir tedavi uygulaması gerektirmez.  Kistlerin tam olarak iyileşmemesi halinde yeniden tüp bebek uygulamasına girişilmesi demek bu ilaçlarında yeniden kullanılacağı için kistlerin daha büyümesi şeklinde değerlendirilebilir.

Daha uzun ara vermek isteyen hastalar

Eğer ki kadının yaşı daha genç ise (20-30) arasında ve de maddi veya başka sebeplerden dolayı tüp bebek çalışmalarına daha uzun ara vermek istiyorsa o zaman yumurtalık kapasiteleri bu durumdan etkilenmeyecektir. Hatta bu yaştaki bayanların birkaç yıl daha arayı uzatmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Bayanlarda yumurtalık kapasitesinin azalması 30 yaşından sonra daha hızlı olur ancak bu hızlanma bazı bayanlarda daha erken yaşlarda da görülebilmektedir. Bunun tespiti için daha erken yaşta doktora başvurmanız önemlidir. Eğer ki erken yaşta yumurtalarınızda bir azalma söz konusu olmuş ise o zaman ara vermeniz çok fazla önerilmeyecektir.

Geç Yaşta Tüp Bebek Tedavisi

Örneğin 35 yaşın üzerindeyseniz bu durumda mümkün olduğunca arayı kısa tutmaya özen göstermelisiniz. İleri ki yaşlarda üç ay, altı ay bile çok önemlidir.

Kısacası herhangi bir problem yoksa o zaman erken yaşta bir iki sene uzatılabilir ancak yaş ilerlemiş ise o zaman kesinlikle uzatılmaması gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz