Yasemin Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Yasemin yağı yasemin çiçeklerinden üretilir. Sakinleştirici özelliği olması, öksürüğe iyi gelmesi ve rahatlatıcı etki yapması yasemin yağının faydaları arasındadır. Aynı zamanda adet söktürücü, cinsel isteği arttırıcı etkileri vardır. Uykusuzluğa iyi gelir. Oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Lavanta yağı, buğday tohumu yağı, gül yağı, portakal yağı gibi birçok yağ ile karıştırılarak kullanılabilir. Tek başına da kullanılabilen bir yağdır. Cilde iyi gelmesi, saçları güçlendirmesi yasemin yağı faydaları arasındadır.

Depresyona İyi Gelir

Ruh halini iyileştirir. Anksiyete için faydalıdır. Yağın aroması zihinde hoş ve canlandırıcı bir etki bırakır. Seratonin hormonu gibi vücutta bazı hormonların salgılanmasını arttırır. Yapılan bir araştırmaya göre, sekiz haftalık bir süreçte depresyona yarar sağladığı belirtilmiştir. Uyku kalitesini arttırır.

Bağışıklık Sistemini Geliştirir

Yasemin yağının antibiyotik, antifungal ve antiviral özellikleri vardır. Bu sayede hepatit, solunum yolu ve cilt rahatsızlıkları gibi hastalıklarla savaşmaya yardım eder. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı korur.

Saça Faydalıdır

Saç kuruluğuna iyi gelir. Saçlara parlaklık verir. Kuru ve yıpranmış saçlara bakım yapar. Saçlarda bit ve sirke oluşumunu önler. Saçların doğal rengini korumaya yardım eder. Saç köklerini güçlendirici özelliği vardır. Kıvırcık saçlı kişiler saçlarını kolayca şekle sokmak için kullanabilir. Yağ ile saç derisine masaj yapıldığında rahatlama sağlar.

Uykusuzluğa İyi Gelir

Doğal yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği vardır. Bu sayede uykusuzluğu giderir. Yasemin yağının lavanta yağı ile birlikte karıştırılarak teneffüs edilmesi sakinlik, rahatlama ve çarpıntıyı azaltıcı etki sağlar.

Cinsel İsteği Arttırır

Yapılan bir araştırmaya göre afrodizyak etkisi vardır. Cinsel isteği ve arzuyu arttırır. Bu etkisi sebebiyle özellikle Hint yarımadasında gelin aksesuarlarında ve yeni evli çiftlerin odasında yasemin çiçeği kullanılır. Aynı zamanda erken boşalma, iktidarsızlık gibi cinsel rahatsızlıklara iyi gelir.

Sivilce İzlerini Yok Eder

Yara izleri, vücut lekeleri, akne ve çatlak izlerini giderir. Özellikle hamilelik döneminden sonra görülen çatlakları iyileştirir.

Öksürüğü Azaltır

Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Balgam söktürücü ve öksürüğü azaltıcı etkileri sayesinde gece horlamayı azaltır. Solunum yollarındaki balgam birikimini engeller. Balgam söktürücü özelliği vardır. Burun tıkanıklığını açar. Öksürük ve burun tıkanıklığını azaltmak için bir top pamuğun üzerine birkaç damla yağ damlatın. Bu şekilde yağı soluyun. Öksürüğü azaltacaktır.

Menopoz Döneminin Olumsuz Etkilerini Azaltır

Menopoz döneminin duygusal ve fiziksel etkilerini azaltmaya yardım eder. Sıcak basmalarını azaltır. Rahatlama sağlar.

Cilde Faydalıdır

Cilt için birçok faydası vardır. Cilde sürüldüğünde iltihap, kızarıklık, ağrı ve yaraları iyileştirmeye yardım eder. Cilt kuruluğuna iyi gelir. Yağlı ciltleri dengeler. Sedef hastalığına, egzama ve dermatite yarar sağlar. Yaşlanma karşıtı bir yağdır. Erken yaşlanmayı engeller. Lekeleri azaltır. Cilde etkisi için buğday yağı ile aynı miktarda karıştırarak yasemin yağını kullanabilirsiniz.

Enerji Verir

Uyarıcı ve uyandırıcı özelliği vardır. Bu sayede konsantrasyonu arttırır. Kolay öğrenmeye yardım eder. Banyo suyuna bir miktar yasemin yağı karıştırıldığında güne hazır olmayı sağlar. Gün içinde zindelik verir.

Adet Dönemini Düzenler

Düzensiz ve ağrılı adet dönemine iyi gelir. Adet döngülerini düzenler. Bu dönemdeki yorgunluk, mide bulantısı, halsizlik, kasık ağrısı ve ruh halindeki değişimleri azaltır. Hormonları dengeler.

Sakinleştirici Etkisi Vardır

Sakinleştirici özelliğinden faydalanmak için masaj yağı olarak kullanılabilir. Yasemin yağı, lavanta yağı veya sardunya yağı ile karıştırılır. Hazırlanan karışım ile masaj yapıldığında rahatlama sağlar. Ağrıyı azaltıcı etkisi vardır.

Yasemin Yağını Doğal Parfüm Olarak Kullanabilirsiniz

Birçok parfüme benzeyen hoş ve hafif bir kokusu vardır. Hazır parfümler kullanmak yerine bileklere ve parfümlere sürülebilir. Kokunun etkisini azaltmak için lavanta yağı, portakal yağı başka yağlarla karıştırılarak kullanılabilir.

Yasemin Yağı Nasıl Kullanılır?

Burun tıkanıklığına karşı suyun içine birkaç damla damlatılır. Hazırlanan su koklanır. Krem yada losyonun içine birkaç damla damlatılarak cilde sürülebilir. Strese karşı rahatlamak için banyo yapılan suya eklenebilir. Kas ağrıları için sütün içine karıştırılır. Bu şekilde ağrıyan kısımlara sürülür.

Yan Etkileri Nelerdir? Rahatlatıcı ve gevşetici etkisi vardır. Bu nedenle aşırı miktarda kullanılmamalıdır. Fazla miktarda kullanımı konsantrasyon eksikliğine sebep olabilir. Aynı zamanda yasemin çiçeğine alerjisi olanların kullanması tavsiye edilmez. Hamilelerin kullanmaması önerilir.

Doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilir. Paylaşımlar bilgi amaçlıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz