33 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 33. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 33. Haftayı anlatmaktadır.
33 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri
%74 | Sırt Ağrısı Kadınların % 74 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı | %61 | Yorgunluk % 61 deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %44 | Asit Reflü Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 44 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler |
Hamileliğin 33. Haftası Doğuma 55 Günlük Geri Sayım
Gebeliğinizin 33. Haftası, 33 Haftalık Hamilelik Kaç aylıktır veya kaç aylık olur ? 8 ay, 1 haftalık, Hamileliğinizin 231. günü ve Doğuma 55 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.
34 Haftalık Hamilelik, haftasında bebeğiniz yaklaşık 1.900 kg. ağırlığındadır. Boyu ise ortalama 43 cm. uzunluğundadır. Unutmayın ki bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Unutmayın ki ! Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.
33 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Bal Kabağı Görünümündedir. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 43 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 1.900 kg. civarı |
33 Haftalık Bebek Gelişimi
Gebeliğin 33. haftasında bebeğiniz daha sabit bir şekilde kilo almaya başlayacaktır. Gebelik süreci bitene kadar bebek kilo almaya devam eder. Bu haftada bebeğinizi çevreleyen amniyon sıvısı en yüksek seviyesine ulaşır, bebeğiniz büyümeye devam ettikçe de azalır. Gebeliğin 33. haftasında bebeğinizin beyni olgunlaşmaya devam eder. Gebeliğin bu haftasında bebeğinizin kafası biraz daha büyüyerek son halini almaya başlar.
Ayrıca bebeğinizin vücudunda yağ katmanları oluşmaya başladıkça, bebeğin cildi daha pembemsi bir renk haline gelecektir… Gebeliğin 33. haftasında bebeğiniz büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Gebeliğin bu haftasında da bebek kilo alır. Gebeliğiniz son haftalarında ilerlerken, bebeğinizin deri altında yağ katmanları oluşmaya başlar. Bu yağ katmanları doğum sonrasında bebeğinizin vücut ısısını korumasını sağlayacaktır.
Gebeliğin 33. haftasında bebeğiniz rahiminiz de hareket etmeye devam edecektir. Ancak bebeğinizin büyümesi ile birlikte rahimde daha dar alan kaldığı için bebeğin hareketleri de kısıtlanacaktır. Bu yüzden bebeğinizin şiddetli tekmelerini ya da ani hareketlenmelerini siz de fark edebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlar bu hareketleri dışardan keyifle izleyecektir. .
33 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Gebeliğin 33. haftasında kadar yaklaşık 12 kg. kadar almış olmalısınız. Bebeklerin düzenli bir şekilde büyümeye başlamasıyla birlikte birçok kadın da üçüncü trimester döneminde düzenli bir şekilde kilo alır. Birçok bebek gebeliğin bu haftasından doğuma kadar devam eden süreçtehaftalık 141 – 255 gr. arası alır.
33 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Gebeliğin 33. haftasında artık doğumu düşündükçe daha çok heyecanlanıyor olmalısınız. Yolun nerdeyse sonuna geldiniz. Eğer uygun görülürse hastanenize ön kayıt yaptırabilirsiniz. Böylece doğum anında tüm süreçlerin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamış olacaksınız. Doğum anında aklınıza gelebilecek en son şey formalite icabı evrakları doldurmak olacaktır! Gebeliğin 33. haftasında hafif şişkinlikler ya da ödem yaşıyor olabilirsiniz. Bu semptomlar genelde doğum gerçekleşene kadar vücutta kalır. Bazı kadınlara göre sıcak havalarda ya da sıcak iklimlerde bu şişkinlikler daha çekilmez hale gelir. Eğer üçüncü trimester dönemini yazın ortasında yaşıyorsanız, size daha bol şans diliyoruz. Muhtemelen pişmiş vaziyettesiniz! Vücudunuzun su ihtiyacını karşılamak için bol su içmeyi unutmayın. Bol su içmek, şişkinlik ve şişkinliğin beraberinde getirdiği rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olacaktır
Gebeliğin bu haftasında bazı kadınların parmaklarında hissizlik ya da karıncalanma yaşanır. Bu, karpal tünel sendromu olarak bilinen bir rahatsızlığın getirdiği durumdur. Bileğinizi ve elinizi destekleyen dokuların da şişkinleştiğini, bilek etrafındaki sinirleri sıkıştırdığını hissediyor olabilirsiniz. Bu durum özellikle işi gereği sık sık yazması gereken kadınlarda daha belirgin olarak yaşanır. Eğer sizin de işiniz bunu gerektiriyorsa, doktorunuza bileklik takmanın uygun olup olmayacağını sorun. Yazarken sık sık mola vermek şişkinlik ve huzursuzluk hissinin giderilmesine yardımcı olacaktır. Gebeliğin bu haftasında artık doğumun evreleri hakkında merak ediyor olabilirsiniz. Doğum, belli başlı evrelerden oluşur. Genel olarak şu şekilde gerçekleşir:
1. Aşama – Doğumun bu aşamasında serviks açılır ve kısalır. Birçok kadın bu süreci fark etmez fakat Braxton Hicks kasılmalarına benzeyen kasılmalar yaşadığını anlar. Bazı kadınlarda ise serviksin yumuşayıp açılması ile birlikte mukus tıkacı atılır. Doğumun bu aşaması genelde en uzun olan kısımdır ve ilk doğum deneyimi yaşayan annelerde 14 saatten fazla sürebilir.
2. Aşama – Bu, bebeğinizin dünyaya gelmesi için vücudunuzun hazırlandığı aktif bir aşamadır. Serviks genelde 5 – 7 cm. arasında açılır. Epidural düşünüyorsanız, doğumun bu noktasında uygulanabilir. İlk doğum deneyimi yaşayan annelerde bu süreç 6 – 8 saat kadar sürebilir.
Transisyon – Bu aşamada kasılmalar dakikada iki üç kez oluşur ve serviks 8 – 10 cm. açılır. Bebeğinizi dünyaya getirmenin vakti geldi! Bu süreç birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir!
3. Aşama – Artık serviks tamamen açılmış ve bebeğiniz pelvis bölgesine tamamen inmiştir. Doğumun 3. aşamasında ıkınmaya başlayacaksınız. Eğer bu sizin ilk doğumunuzsa, deneyimli bir anneye göre daha uzun itmeniz gerekebilir. Bazı anneler 20 dk. iterken, bazılarının ise birkaç saati bulabilir.
4. Aşama – Bebeğiniz dünyaya geldi! Bu noktada bebeğinizin plasentası atılacaktır. Birçok kadın doğumun bu aşamasını fark etmez bile!