35 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 35. hafta

35 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 35. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 35. Haftayı anlatmaktadır.

35 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%71Sırt Ağrısı
Kadınların % 71 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%53Yorgunluk
% 53 deneyimi kadınların Yorgunluk 
belirtisi
%41Kramp
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 41 ‘nde Kramp, gibi şikayetler

Hamileliğin 35. Haftası Doğuma 41 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 35. Haftası, 35 Haftalık Hamilelik Kaç aylıktır veya kaç aylık olur? 8 ay, 3 haftalık, Hamileliğinizin 245. günü ve Doğuma 41 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

35 haftalık hamilelik haftasında bebeğiniz yaklaşık 2.300 gr. ağırlığındadır. Boyu ise ortalama 45 cm. kadar olabilir ! . Unutmayın ki ! Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.

  35 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Marul Görünümündedir. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 45 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 2.300 kg. civarı 

35 Haftalık Bebek Gelişimi

Gebeliğin 35. haftasında bebeğinizin vücudunda yağ depoları oluşumu devam eder. Bu yağ depoları doğumdan sonra bebeğinizi koruyacaktır. Birçok bebekte gebeliğin bu haftasında emme refleksi tamamen gelişmiştir, bu da doğumdan hemen sonra bebeğiniz süt emmeye başlayabilir demektir. Gebeliğin 35. haftasından önce doğan bebeklerin beslenme konusunda desteğe ihtiyacı olabilir ancak sabır ve çabayla üstesinden gelinir!.

Doktorunuz bebeğin baş çevresini ve karnını ölçerek bebeğinizin doğumda ne kadar büyük olacağı hakkında bilgi sağlayacaktır. Tek tahmini yol da budur..

35 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebeliğin 35. haftasında yaklaşık 14 kg. almış olabilirsiniz. Ancak her kadının gebelik kilosu farklı olacaktır. Gebeliğin 35. haftasında, aynı gebelik döneminde olan diğer hamile kadınlarla kendinizi kıyaslayabilir, onlardan daha iri ya da daha ufak olduğunuzu düşünebilirsiniz.    

35 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Gebeliğin 35. haftasından itibaren birçok kadında ani ruh hali değişiklikleri görülür. Evet, birçok kadında bu ruh halinin değişkenliği tüm gebelik boyunca vardır fakat özellikle bu dönemlerde daha sık ve yoğun halde yaşıyor olabilirsiniz. Gebeliğin bu döneminde ufak şeyleri kafaya takmamaya çalışın. Zaman, sırtınızı dayayıp rahatlama ve gebeliğin son haftalarının tadını çıkarma zamanıdır! Bu dönemde ufacık şeylerde bile kolayca üzülebilirsiniz.

Gebeliğiniz hafta hafta ilerlerken örneğin doğum hakkında endişeler duymaya başlıyor olabilirsiniz. Ancak yapabileceğiniz en iyi şey, anın tadını çıkarıp rahatlamaya çalışmaktır. Olumlu doğum deneyimi yaşayan diğer annelerle konuşun. Bu sizin rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalar doğum endişesinin doğumu erteleyebileceğini göstermektedir. Ki bu da muhtemelen olmasını istediğiniz son şeydir.

Unutmayın ki kadınlar ezelden beri doğurur. Endişeleriniz ne olursa olsun, harika bir iş çıkaracaksınız! Akrabanız ya da konuşabileceğiniz birileri yoksa bile bize güvenin, birkaç hafta içinde her şey olumlu yönde değişecek. İçgüdüsel olarak buna zaten hazırsınız!

Gebeliğin bu dönemlerinde doğumda size kimlerin eşlik edeceğini düşünmeye başlıyor olabilirsiniz. Bazı kadınlar birçok aile üyesinin yanında olmasını isterken, bazıları ise sakin bir doğum gerçekleştirmek ister. Karar tamamen size ait. Doğum yaptığınız an kendinizi rahat ve güvende hissetmelisiniz. Bu, doğumda rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Eşinizle doğum hakkındaki endişeleriniz ve heyecanınız hakkında mutlaka konuşun.

İletişimi açık tutmak bu dönemde çok önemlidir. Eşinizle aynı endişe ve heyecanı yaşadığınızı öğrenebilir, kendinize gülebilir, birbirinize destek olabilirsiniz. Gebeliğin son haftalarında, özellikle öncesinde yaptırmadıysanız, hamilelere özel masaj yaptırmayı düşünmelisiniz. Hamilelik masajı ağrı ve şişkinlikleri içeren diğer semptomların rahatlamasına yardımcı olur. Masaj esnasında aynı zamanda sakinleştiğinizi, korkularınızdan arındığınızı fark edeceksiniz.

Birçok sağlık kuruluşu gebelere özel masaj hizmeti sunmaktadır. Aynı zamanda spa ve masaj salonlarından da bu hizmeti alabilirsiniz. Eğer biri size nasıl yardım edebileceğini sorarsa, onlardan masaj isteyin. İstediğinize pişman olmayacaksınız!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz