4 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 4. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 4. Haftayı anlatmaktadır. 4 Haftalık gebelikte görülen tüm değişiklikler bu yazımızda.
4 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler
Gebeliğinizin 4. Haftası 28 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 1. Ayında ‘sınız. 4 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 259 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız ! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayabilirsiniz.
4. Haftanın Tüyosu
Hamile olup olmadığınızı merak mı ediyorsunuz ? O zaman bir gebelik testi alın. Gebelik testleri, neredeyse idrar veya kan testleri kadar güvenilirdir. Üstelik sonucu hemen alırsınız. Testi yaparken kullanacağınız malzemelerin temiz olduğuna dikkat edin.
4 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu 1 Susam Tanesi Kadardır Bebeğinizin Tahmini Boyu: 1 mm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 0,11 gr.’dan daha küçük bir boyuttadır. Fakat Hamilelik devam ettikçe, Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde Büyüyüp ve kilo almaya başlayacaktır. |
Hamileliğin 4. haftasında bebeğiniz hala çok ufaktır. Bir diğer deyişle bebeğiniz yaklaşık boyu 1 mm. Ağırlığındadır. Ancak unutmayın ki, hamileliğiniz ilerledikçe vücudunuz ve bebeğinizin bedeni çarpıcı bir şekilde değişecektir.
4 Haftalık Bebek Gelişimi
Hamileliğin 4. haftasında bebek rahme yerleşmeye başlar. Rahminiz, hamileliğinizin diğer haftalarında bebeğinizi güvenli bir şekilde barındıracaktır. 4. hafta itibari ile bebeğiniz artık bir hücre topundan çıkıp ufak bir balığı andıracaktır. Bu dönemde bebeğin amniyon boşluğu oluşmaya başlayacaktır. Hamilelik sürecinde bebeği besleyecek olan plasenta bu boşlukta oluşur. Plasenta, hamilelik sürecinde bebeğinizin sağlığı için büyük önem taşır. Plasenta genel olarak damarsal ağ yapısından ve kandan oluşur ve bebeğinize oksijen ile temel besinleri taşır. Bir çoğu 4. hafta itibari ile bebeği embriyo olarak adlandırır. Bu süreçte bebeğin ana organları şekillenmeye başlar.
Bu dönem, bahsettiğimiz oluşum sebebi ile bebeğinizin gelişiminde büyük önem taşır. Özellikle bu dönemde bebeğinize ya da vücudunuza gelebilecek her türlü zararlı şeyden kaçınmanız önemlidir.
Birçok şey bebek için zararlı olabilir ve fetal malformasyon ya da deformeye sebep olabilir. Zararlı maddeler arasında en yaygını tütün ve alkoldür. Her türlü madde bağımlılığı hamilelik sürecinde kesinlikle yasaktır. Eğer bu tarz bir bağımlılığınız varsa doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuz ve siz, bebeğinizin sağlığını güvence altına alacak bir program oluşturabilirsiniz.
Neyse ki, günümüzde artık madde bağımlısı hamile kadınlar için destek grupları mevcuttur. Doktorunuzla açık ve dürüst bir şekilde konuşmanızın, sağlığınız ve doğmamış olan bebeğinizin sağlığı için büyük önem taşıdığını unutmayın.
4 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
4. haftada adet döneminizi atlamayı umut ediyor olabilirsiniz. Birçok anne adayı için adet döneminin gecikmesi hamilelik belirtisidir. 4. haftada eğer hala adet görmediyseniz hamile olmanız muhtemeldir! Hamileliğin ilk haftalarında plasenta henüz tamamen oluşmamışken, korpus luteum hamileliği desteklemek için progesteron üretmeye başlar. Hamileliğin 12. haftasına kadar plasenta bu görevi üstlenmeye başlar ve bebeğinizin gelişimi için vücudunuzun ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak adına progesteron üretmeye başlar.
4 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun
%52 | Göğüslerde Ağrı Ve Hassasiyet Kadınların %52 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet | %51 | Yorgunluk 51% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %40 | Şişkinlik Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 40 ‘i şişkinlik gibi belirtiler |
Bazı kadınlarda düşük değerlerde progesteron görülür. Bu durum hamilelik için riskli olabilir ve tekrarlanan düşüklere sebep olabilir. Düşük değerlerde progesterona sahip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız doktorunuzla görüşün. Neyse ki artık günümüzde bu sorunla başa çıkabilecek birçok güvenilir tedavi yöntemi vardır.
4 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Hamileliğin 4. haftasında artık kendinizi biraz da olsa hamile gibi hissetmeye başlıyor olabilirsiniz. Adet döneminin atlaması haricinde birçok kadının yaşadığı belirtilerden biri de yorgunluk hissidir. Vücudunuzun yeni bir hayat oluşumu için çalışmasını göz önünde bulundurduğumuzda, bu şaşılacak bir durum değildir. Bazı kadınlar hafif karın ağrısı yaşarken, bazı kadınlar ise artan göğüs hassasiyetini yaşarlar. 4. haftada evde gebelik testi yapmanız gerekir. Pozitif sonuç alır almaz ilk prenatal randevunuzu almak için doktorunuzu aramalısınız. Büyük bir risk kategorisinde olmadığı sürece birçok doktor 8 ila 10 haftalık hamile olan kadınları muayene etmez ancak randevunuzu birkaç hafta öncesinden almanız gerekebilir. Doktorunuz size prenatal bakımının nasıl olması gerektiğini açıklayabilir ve hamilelik sürecinde kendinize ve bebeğinize nasıl daha iyi bakabileceğiniz konusunda yol gösterebilir.
Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçire Bilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir.