5 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 5. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 5. Haftayı anlatmaktadır. 5 Haftalık gebelikte görülen tüm değişiklikler bu yazımızda.
5 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 5. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 5. Haftayı anlatmaktadır. 5 Haftalık gebelikte görülen tüm değişiklikler bu yazımızda.
5 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler
Gebeliğinizin 5. Haftası 35 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 1. Ayında ‘sınız. 5 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 252 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız ! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlaya Bilirsiniz.
5. Haftanın Tüyosu
Gebe olduğunuzu düşündüğünüz an kadın doğum uzmanınızla bir randevu ayarlamak isteyeceksiniz. Prenatal bakıma erken başlamak ve doktor randevularınızı düzenli olarak takip etmek sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir bebek için en önemli adımlardan biridir.
5 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu yaklaşık ay çekirdeği tohumu kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 1,5 mm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 0,19 gr.’dan daha küçük bir boyuttadır. Fakat Hamilelik devam ettikçe, Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde Büyüyerek ve kilo almaya başlayacaktır. |
Hamileliğin 5. haftasında bebeğiniz hala çok küçüktür; kendisi ya 1 mm. ya da biraz daha büyük olabilir. Kafasında bebeği canlandırmak isteyenler için boyutun küçük bir mercimek tanesi kadar olduğunu söyleyebiliriz.
5 haftalık Bebek Gelişimi
Hamileliğin 5. haftasında bebeğin ana organları süratli bir şekilde gelişir. Bu noktadan itibaren bebeğinizin kalbi, merkezi sinir sistemi ve hatta kemikleri ve kasları kademeli bir şekilde oluşmaya başlayacaktır. 5. haftada bebeğinizin iskeleti de yavaştan oluşmaya başlar. Her bebeğin gelişim sürecinin farklı olduğunu unutmayın. Hamilelik haftalarında belirtilen değerler tahmini değerlerdir. 5. hafta bebeğinizin kalp gelişimi için kritik bir dönemdir. Kalp farklı bölmelere ayrılmaya ve kan pompalamaya başlar. Bazı transvajinal ultrasonlar hamileliğin 5. haftasında kalp atışlarını seçebilir ancak genelde bu daha uzun bir süre gerektirir. Bebeğinizin vücudundaki birçok diğer organlardaki gibi, kalp de hücre katmanlarından oluşur, ki bu durumda mezoderm katmanı önem taşır. Kıkırdak, kaslar ve kemiklerle birlikte diğer organlar da bu katmandan oluşmaktadır.
5 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun
%63 | Göğüslerde Ağrı Ve Hassasiyet Kadınların %52 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet | %55 | Yorgunluk 51% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %46 | Şişkinlik Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 40 ‘i şişkinlik, gibi belirtiler |
5 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Her ne kadar dışarıdan hamile olduğunuz tam olarak belli olmasa da, 5. hafta itibari ile kendinizi hamile gibi hissetmeye başlarsınız. Öncesinde gebelik yaşadıysanız, karnınızın normalinden daha geniş görünmeye başladığını fark edersiniz. 14. haftaya kadar rahim pelvis kemiğinden çıkmayacaktır fakat birçok kadın hamileliklerinin ilk dönemlerinde karınlarında bir genleşme hissederler. Karnınız akşamları, sabahlara oranla daha fazla şişkin görünüyor olabilir.Birçok kadın bu şişkinliği adet dönemi öncesindeki şişkinlik ile karıştırır.
Adet döneminizi birkaç gün geciktirdiyseniz gebelik testi alın. Hamileliğin ilk dönemlerinde bazı kadınlar bir takım komplikasyon yaşıyor olabilir. En tehlikeli komplikasyonlardan biri de yumurtanın rahim dışında döllenmesi sonucunda oluşan dış gebeliktir. Bu durum genellikle fallop tüplerinde oluşur ve eğer tanı saptanmadıysa, hayatı riske atan bir komplikasyon olabilir. Özellikle pelvik enflamasyon hastalığı geçirmiş kadınlarda komplikasyon yaşanma riski yüksektir.
Yoğun vajinal kanama, şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı belirtiler arasındadır. Bu belirtilerden bir çocuğunormal gebelik belirtilerine benzer. Eğer emin olamıyorsanız doktorunuzla görüşün. Doktorunuz hamileliğin normal bir şekilde ilerlediği konusunda sizi rahatlatabilircaktır.
5 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Hamileliğin 5. haftasında sabah rahatsızlıklarını hissetmeye başlıyor olabilirsiniz. Bazı kadınlar sık sık idrara çıkma ihtiyacı duyarken, bazı kadınlar ise göğüslerdeki büyümeyi (ve hassaslaşmayı) fark edeceklerdir. Sabah rahatsızlıkları (mide bulantısı) sadece sabahları yaşanmaz. Bazı kadınlar sabah rahatsızlıklarını hamileliğin tüm evrelerinde hisseder! Neyse ki bu çok sık yaşanan bir durum değildir. Sabah rahatsızlıklarını hafifletmede bazı tüyolar uygulayabilirsiniz. Midenizi tutması açısından yatağınızın yanında tuzlu kraker ve maden suyu bulundurun. Sabah kalktığınızda ya da midenizin boş olduğu anlarda bunlardan azar azar atıştırın. Kendinizi her zamankinden daha iyi hissedeceksiniz!..
Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçire Bilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir.