6 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 6. hafta

6 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 6. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 6. Haftayı anlatmaktadır.

6 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler

Gebeliğinizin 6. Haftası 42 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 1. Ayında ‘sınız. 6 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 245 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız ! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlaya Bilirsiniz.

6. Haftanın Tüyosu

Sağlıklı beslenerek ve günlük prenatal vitaminleri alarak sağlıklı prenatal alışkanlıkları edinin.Eğer henüz yapmadıysanız, sigara ve alkolü bırakın.

 6 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu ufak kuru üzüm kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 15 mm. arası Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 0,28 gr.’dan daha küçük bir boyuttadır. Fakat Hamilelik devam ettikçe, Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde Büyüyerek ve kilo almaya başlayacaktır.

6 Haftalık Bebek Gelişimi

Hamileliğin 6. haftasında bebek artık hızlı bir şekilde büyüyerek yavaş yavaş bir insan gibi görünmeye başlar. 6. haftada bebeğin gözlerinin etrafında koyu noktalar oluşmaya başlar ve bu da zamanla burun deliklerini oluşturur. Bebekte aynı zamanda ince kol ve bacak filizleri oluşmaya başlar. Hamileliğin 6. haftasında bebeğinizin kalbi dakikada 100 ila 140 arasında atar. Bu süreçte bebeğin kanı vücudunda dolaşır. Vajinal ultrason ile bebeğin kalp atışlarını görebilirsiniz. Hamileliğin 6. haftasında bebeğinizin reflekslere tepki vermeye başladığını ve hatta dokunuşlara cevap verebileceğini biliyor muydunuz? Bu süreçte bebeğin merkezi sinir sistemi gelişmektedir. Genellikle kadınlar hamileliğin 20. haftasına kadar bebeğin hareketlerini net bir şekilde hissedemeseler bile aslında bebeğiniz daha 6. hafta itibari ile mutlu bir şekilde hareket eder. Birçok kadın hamileliğin 13. haftası itibari ile bebeğin ilk tekmelerini hissettiğini belirtmiştir.

6 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun

%71Göğüslerde Ağrısı Ve Hassasiyet
Kadınların %71 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet
%63Yorgunluk
63% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%44Mide Bulantısı
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 44 ‘i Mide bulantısı, gibi belirti ve şikayetler

6 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

 Hamileliğin 6. haftasında bazı kilo artışı yaşadığınızı fark edebilirsiniz. Birçok kadın hamileliğin ilk trimester döneminde 2,5 kg. kadar bir kilo alımı yaşar. Bazı kadınlarda ise bu ilk dönemde hiçbir kilo artış görülmez (çoğunlukla ağır geçen sabah rahatsızlıklarından ötürü). Bu dönemde kilo kaybettiyseniz endişelenmeyin. Vücudunuzdaki ve bebeğinizdeki değişimler normal seyrinde devam edecektir. Hamileliğin 6. haftasında hafif karın krampları yaşanabilir. Endişe verici belirtiler yaşarsanız, mutlaka doktorunuzla görüşün. Birçok kadın hamileliklerinin ilk dönemlerinde hafif sızlama ve kramp şikayetlerini yaşarlar. Ancak kramp araştırılması gereken bir belirti olabilir. Doktorunuzla görüşerek kendisinin endişelerinizi yok etmesine izin verin

6 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Belinizin kalınlaşmaya başladığını fark edebilirsiniz. Pantolonlarınıza artık zor sığıyor olabilirsiniz. Hamilelik kıyafetlerini kullanmak için daha erken olsa da bir çok kadın hamileliğin ilk dönemlerinde bir iki beden büyük kıyafetler kullanmakta. Genelde hamileliğin ikinci trimester dönemine kadar hamilelik kıyafeti alınmaz. Hamileliğiniz ilerledikçe rahminiz de büyümeye devam edecektir. Hamileliğin 6. haftasında bebeğinizin büyüklüğü artık bir erik kadardır. Göğüslerinizde ve bacaklarınızdaki damarlar daha belirgin olmaya başlar. Birçok kadında göğüs hassasiyeti oluşur (hamileliğin ilerleyen haftalarında bu his kaybolur). 6. haftada meme başı çevresi de koyulaşmaya başlar. Henüz diğerleri hamileliğinizi fark etmemiş olsa da, artık kendinizi gerçek bir hamile gibi hissetmeye başladığınız dönemdesiniz. Bebeğinizin gelişimine destek olmak için ilerleyen haftalarda mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın.

Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçire Bilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz