7 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 7. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 7. Haftayı anlatmaktadır.
7 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler
Gebeliğinizin 7. Haftası 49 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 2. Ayında ‘sınız. 7 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 238 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız ! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlaya Bilirsiniz.
7. Haftanın Tüyosu
Karnınızı asla tamamen boş bırakmayın. Bu, mide bulantısını daha az yaşamanıza yardımcı olacaktır. Üç büyük öğün yemektense daha sık aralıklarla beslenin ve saat başlarında hafif atıştırmalıklar yiyin. Kan şeker düşüşünü önlemek için peynir gibi proteinler tüketin.
7 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu Frambuaz kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 31-79 mm. arası Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 0,50 gr.’dan daha küçük bir boyuttadır. Fakat Hamilelik devam ettikçe, Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde Büyüyerek ve kilo almaya başlayacaktır. |
Hamileliğin 7. haftasında bebeğiniz yaklaşık 31 – 79 mm. boyundadır! Bebeğiniz artık bir mısır çekirdeğinden ziyade küçük bir frambuaz boyutu kadardır.
7 Haftalık Bebek Gelişimi
Hamileliğin 7. haftası bebek gelişimi açısından önemli bir dönemdir çünkü bebeğinizin yüz özellikleri biçimlenmeye başlar. Eğer bebeğinize çok yakından bakabiliyor olsaydınız, incecik dudaklarını görmeye başlıyor olurdunuz. Bu küçük ağzın içinde bebeğinizin dili de şekillenmeye başlar. Hamileliğin 7. haftasında ratinanın oluşmaya başlaması ile bebeğin gözleri daha normal bir görünüm alır. Bu dönemde bebeğinizin kas ve kemik yapısı gelişmeye devam eder. Hatta bebeğinizin vücudu da bu haftada hızlı bir şekilde gelişir. Bebeğin bağırsaklarında olduğu gibi, apandis ve ince damarlar da şekil almaya başlar. Tüm bunların hepsi bebeğinizin dinlendiği sıcak yuvasında gerçekleşir.
7 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun
%73 | Göğüslerde Ağrısı Ve Hassasiyet Kadınların %73 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet | %64 | Yorgunluk 64% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %53 | Mide Bulantısı Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 53 ‘i Mide bulantısı, gibi belirti ve şikayetler |
7 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Hamileliğin 7. haftasında dışarıdan hala hamile gibi görünmüyor olsanız bile kendinizi gerçek anlamda hamile hissetmeye başlarsınız. Bu dönemde partneriniz vücudunuzdaki küçük değişimleri fark etmeye başlar. En sevdiğiniz kotlar artık rahat olmaz. Eğer pantalonun düğmelerini iliklemekte zorlanıyorsanız düğmelerin etrafını lastik bant ile dolayın. Bu hamileliğin ilerleyen dönemlerinde daha rahat etmenizi sağlar. Hamileliğin 7. haftasında belli yiyecek tercihlerinizin değiştiğini fark edersiniz. Hamilelik ilerledikçe kadınların aşermesi normaldir. Aşerme, vücudunuzun belli besin maddelerine olan ihtiyacınız sonucunda oluşur. Bu yüzden eğer meyve ve sebze aşerirseniz, yiyin! Birçok vejetaryen kadın hamileliklerinin ilk dönemlerinde kendilerini et yerken bulur. Bunun sebebi, vücudun kırmızı ette bulunan demir eksikliğine ihtiyaç duymasıdır.
7 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Hamileliğin 7. haftasında bazı kadınlarda migren ağrısı ortaya çıktığı görülmüştür. Hamileliğiniz ilerledikçe baş ağrısı şiddeti artabilir. Neyse ki, baş ağrılarının bir çoğu ilk trimester dönemi sonrasında hafifler. Hamileliğin ilk dönemlerinde neden bu kadar sık baş ağrısı yaşanır ? Hamilelikte yaşanan baş ağrıları beyindeki kan damarlarında görülen genleşmenin artması sebebi ile yaşanır. Unutmayın ki hamileliğiniz ilerledikçe vücudunuz normalinden iki kat fazla kan üretir. Bu durum, baş ağrılarına zemin hazırlar. Hamilelikte yaşanan baş ağrılarını rahatlatmak için Tylenol kullanabilirsiniz.
Aynı zamanda meditasyon, masaj ve başınıza buz torbaları koyarak (bu yöntem, kan damarlarındaki baskıyı ve genleşmeyi azaltır) baş ağrılarınızı rahatlatabilir. Bazı kadınlar serin, karanlık bir odada uzanmanın da baş ağrılarını azalttığını söylemekte. Akapunktur da ayrıca faydalı bir yöntemdir. Şiddetli baş ağrıları ve hamileliğin ilerleyen dönemlerinde de yaşanan baş ağrıları diyabet ya da preklamsi belirtisi olabilir. Olağandışı görülen baş ağrılarınız için doktorunuzla mutlaka görüşün. Her şiddetli baş ağrısı bir problem belirtisi olmasa da, genelde çoğu kez bazı şeylerin ters gittiğini işaret edebilir. İyi bir prenatal bakım ile, rahatsızlık sonucunda oluşan baş ağrıları bile kontrol altında tutulur.
Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçire Bilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir.