8 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 8. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 8. Haftayı anlatmaktadır. 8 Haftalık gebelikte görülen tüm değişiklikler bu yazımızda.
8 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler
Gebeliğinizin 8. Haftası 56 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 2. Ayında ‘sınız. 8 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 231 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tiyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlaya Bilirsiniz.
8. Haftanın Tüyosu
Destekleyici bir sutyen kullanın. Gebelikte göğüs destekleyicilerini kullanmak hem daha rahat olmanızı sağlayacak, hem de gelecekte oluşabilecek sarkmaları önleyecektir. Egzersiz ile göğüs kaslarını çalıştırmak da faydalıdır.
8 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu minik bir ahududu kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 58 mm. ila 2 cm.arası Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 1 gr. ‘dan daha küçük bir boyuttadır. Fakat Hamilelik devam ettikçe, Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde Büyüyerek ve kilo almaya başlayacaktır. |
Hamileliğin 8. haftasında bebeğiniz yaklaşık 58 ila 20 mm. boyundadır. Bebeğiniz, kabaca ahududu büyüklüğü kadardır. Hamileliğiniz ilerledikçe bebeğinizin gelişimi de devam eder ve daha çok bir insanı andırır.
8 Haftalık Bebek Gelişimi
Hamileliğin 8. haftasında bebeğin önceden üretmiş olduğu küçük kuyrukumsu yapı yavaşça yok olur. İlerleyen haftalarda bebeğin göz kapakları oluşmaya başlayacaktır. Bu haftada, bebeğin kol ve bacakları daha fazla uzar ve daha oranlı olur. Bebeğin sinir hücrelerinin birbiriyle irtibata geçmeye başlaması ile bebeğin beyin gelişimi devam eder. Bu sinir hücreleri doğumdan sonra bebeğin iletişim kurmasını sağlayacaktır. Hamileliğin 8. haftasında bebeğin ciğerleri de özenle çalışır. Ancak yine de, bebeğin kendi başına nefes alabilmesi için en az 36 hafta gereklidir. Erken doğumlarda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri gelişmemiş ciğerlerdir. Neyse ki, günümüzde artık bu konuda donanımlı doktorlar bulunmakta ve en uygun tedaviyi uygulamaktadır.
8 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun
%71 | Göğüslerde Ağrısı Ve Hassasiyet Kadınların %71 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet | %71 | Yorgunluk 71% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %67 | Mide Bulantısı Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların %67 ‘i Mide bulantısı, gibi belirti ve şikayetler |
8 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Hamileliğin 8. haftasında karnınız hamile göbeğinden ziyade şişkin bir göbek gibi görünebilir. Özellikle bu haftada bir çok kadın hamileden ziyade daha çok bir tombulu andırdığından şikayetçidir. içinizde bir can taşıdığınızı unutmayın ve bununla gurur duyun. Şişkin göbeğinizi, içinde taşıdığınız can olarak hatırlayın.
Rahim genelde bir portakal ya da greyfurt boyutuna ulaşır. Hamileliğe rahminizin bir avokado çekirdeğinden daha küçük olacak boyutta başladığınızı düşünürsek, bu büyük bir gelişmedir. Eğer ikiz gebelik yaşıyorsanız, rahminiz normal gebe kadınlara oranla daha hızlı ve daha çok büyüyecektir. Böyle bir durumda, çok daha erken hamile olduğunuzu gösteriyor olabilirsiniz. Öncesinde hamilelik yaşayan kadınlar da daha erken hamile olduklarını gösterirler çünkü karın kasları bu konuda deneyimlidir. Sonuç olarak, hamileliğin 8. haftasında karnınız, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde belireceği şekle oranla daha küçük olacaktır.
8 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Şimdiye kadar bu inanılmaz mucizenin haberini etrafınızla paylaşmaktan çekinmiş olabilirsiniz. Ancak artık şimdi kendinizi tamamen hamile hissediyorsunuz. Hamileliğin 8. haftasında birçok kadının yaşadığı belirtilerden biri göğüslerde büyümedir. Hamilelik sürecinde göğüslerin 1 -2 beden büyümesi şaşırılacak bir durum değildir. Bu özellikle hamileliğin son dönemlerinde, yani bebeği besleyecek olan göğüs sütü ile dolmaya başladığında gerçekleşir. Birçok kadın göğüs büyümesini hamileliğin en pozitif yan etkisi olduğunu düşünür. Eğer göğüsleriniz büyümeye başladıysa, daha rahat kullanım için 1-2 beden büyük sutyen alabilirsiniz. Bazı kadınlar süt emzirmenin göğüslerini deforme edeceğinden korkmaktadır.
Endişe etmenize gerek yok. Göğüslerinizde oluşan değişimlerin birçoğu sadece hamilelik dönemi için geçerlidir. Madem göğüsleriniz bu geçici değişimi yaşıyorsa, süt emzirmenin keyfini çıkarın. Süt emzirme anne ve çocuk arasında güçlü bir bağın oluşmasında da yardımcı olur. Doğumdan sonra bebek beslenme natiflerini araştırmanın en iyi zamanı bu zaman! Konuyla ilgili aynı zamanda doktorunuzla da görüşebilirsiniz.
Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçire Bilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir.