9 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 9. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 9. Haftayı anlatmaktadır.
9 Haftalık Gebelikte Bilmeniz Gerekenler
Gebeliğinizin 9. Haftası 63 Günlük Hamile ‘siniz. Hamileliğin 3. Ayında ‘sınız. 9 Haftalık Hamileyim Doğuma Kaç Gün Kaldı. Doğuma 224 Gün var. Sizi guzelbilgiler.com olarak tebrik ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız ! Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarla Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlaya Bilirsiniz.
9. Haftanın Tüyosu
Peynir, sardalye ve brokoli gibi kalsiyum içeren besinlerden bolca tüketin. Bebeğiniz ve sizin buna ihtiyacı olacak.
9 Haftalık Bebek 9 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu kiraz kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 28 mm. yani 2.8 cm. boyunda Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 28 gr.’dan daha küçük bir boyuttadır. Fakat Hamilelik devam ettikçe, Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde Büyüyerek ve kilo almaya başlayacaktır. |
Hamileliğin 9. haftasında bebeğiniz yaklaşık 30 mm. kadar uzunlukta ve 28 gram’dan daha küçük bir boyuttadır. Ancak hamileliğiniz devam ettikçe, bebeğiniz çok hızlı bir şekilde kilo almaya başlayacaktır.
9 Haftalık Bebek Gelişimi
Bu haftada bebeğin organları, kol ve bacakları düzenli bir şekilde gelişir. Bebeğinizin artık tüm ana fiziksel organları; gövde, kafa, kollar, bacaklar vs. belirmiştir. Bu haftanın sonuna doğru artık bebeğin ufak kuyruğumsu kısmı kaybolur. Bebeğin organları ve kasları birbirleri ile iletişime geçer ve bağımsız bir şekilde hareket etmeye başlar. Böylesine küçük bir varlığın eşsiz bir şekilde hareket etmesi sizce de mucize değil midir? Bebeğin göz kapakları birbirine kaynamış şekildedir ve genelde hamileliğinizin 27. haftasına kadar kapalı bir şekilde kalacaktır. 9. haftanın sonlarına doğru bebeğin cinsel organı gelişmeye başlar fakat doktorlar genelde cinsiyet ayrımını hamileliğin 16 – 20 haftalarına kadar yapamazlar. Bebeğinizin kalbi dört boşluğa ayrılmış durumdadır. Kendisi günün büyük bir kısmını yuvasında, yani rahminizin ılık suyunda yüzerek geçirir.
9 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve En çok Görülen 3 Sorun
%70 | Göğüslerde Ağrısı Ve Hassasiyet Kadınların %70 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet | %68 | Yorgunluk 68% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi | %67 | Mide Bulantısı Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 67 ‘i Mide bulantısı, gibi belirti ve şikayetler |
9 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler
Hamilelikte kilo alımı hızlı bir şekilde gerçekleşebileceği için, kilo alımını günlük ya da haftalık olarak kontrol etmenizde fayda vardır. Bazı kadınlar kilo alımı ile ilgili stres yaşarlar, o yüzden, sürekli oturmaktan kaçının.Artık rahminiz büyük bir greyfurttan ziyade küçük bir kavun boyutuna yakın bir boyuttadır. Önceki haftalara oranla kendinizi daha yorgun ve vücudunuzu daha şişkin hissediyor olabilirsiniz. Bazı kadınlarda sıvı tutulumu görülür ve bu da, hamileliğin 9. haftasında kilo alımına katkıda bulunur. Ancak doğum sonrasında, alınan kiloların hızlı bir şekilde verildiğini unutmayın.
Hamilelikte aldığınız kiloların nereye gideceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu kilolar, vücudunuza dağılmış durumdadır. Örneğin, hamilelik sırasında bir kadının rahmi ortalama 450 gr. kadardır. Bazı kadınların göğüs dokuları 450 – 1360 gr. arasında olur. Kan hacminizin de hamilelikte arttığını hesaba katın. Amniyon sıvısı bile sadece 900 gr. civarındadır. Hamilelikte yaklaşık 3000 kg. kadar ekstradan yağ depolanır. Her bir gram yağ deposunun bebeğinizi besleyeceğini ve bebek için en iyi ortamı sağlayacağını unutmayın. Alacağınız kiloları hayatınızda bir kere olsun dert etmemelisiniz. Sağlıklı bir beslenme tarzı edinin ve rutin egzersizler uygulayın. Unutmayın, doğumdan sonra bu kiloları vermiş olacaksınız.
9 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler
Hamileliğin bu haftasında kaygı ve ruh hali değişimleri yaşıyor olabilirsiniz. Genelde coşku ve mutluluk ile endişe ve morali bozuk hissedilme arası gidip gelinir. Bu şekilde hissetmeniz ve ağlama krizleri yaşamanız çok doğaldır. Hamilelik boyunca hormonlarınızın çalışması sebebi ile bu duygu karmaşalarına sebep olduğunu unutmayın. Rahatlamaya çalışın ve pozitif olun. Yürüyüşe çıkın, temiz bir hava alın ve yakında bir bebek ile ödüllendirileceğinizi hatırlamaya çalışın.
Not: Unutmayın ki Her Hamilelik Aynı olmamakla Birlikte Farklı Şekiller de Hamilelikler Geçire Bilirsiniz. Bu Yüzden Buradaki Bilgiler En Çok Görülen Gebelik Bilgileridir. Bebeğin Boyu ve kilosu Farklılık Göstere Bilir. Ayrıca Doktorunuzun Bilgisi Olmadan Burada Yazılan Tanı Ve ilaçları Kesinlikle Kullanmayın – Uygulamayın.